Dilipak'ın aşı karşıtı mitingine İstanbul Valiliği'nden onay çıktı!

Dilipak'ın aşı karşıtı mitingine İstanbul Valiliği'nden onay çıktı!

İstanbul Valiliği, Maltepe Kaymakamlığı tarafından izin verilmeyen aşı karşıtı mitinge izin verdi.

Maltepe Kaymakamlığı, 11 Eylül Cumartesi günü yapılacak mitinge bulaş riski nedeniyle izin verilmeyeceğini bildirdi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

''Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Maltepe Kaymakamlığı'nın izinleriyle 11.09.2021 tarihinde Maltepe Miting Alanı’nda 'Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor' konulu bir miting düzenleneceği yönünde haber ve paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir.

Söz konusu etkinliğin düzenlenmesi için izin verilmesi talebiyle Anadolu Birliği Partisi tarafından 23.08.2021 tarihinde Kaymakamlığımıza yapılan başvuruya; toplu yapılacak etkinliklerin Covid-19 virüsünün bulaş riskini artıracağı ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirilerek izin verilmemiştir.''

 

İSTANBUL VALİLİĞİ MİTİNGİ ONAYLADI


İstanbul Valiliği ise aşı karşıtı miting ile ilgili kararını verdi. Valilik'ten birimlere gönderilen yazıda, mitinge gerekli güvenlik önlemlerinin sağlanması koşuluyla izin verildiği bildirildi.

Aşı karşıtları tarafından yapılması planlanan gösteriye İstanbul Valiliği tarafından izin verildi. Konuyla ilgili İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada; "Maltepe ilçesi Maltepe Miting Alanı'nda 11 Eylül 2021 Cumartesi günü 15.00-18.00 saatleri arasında bir açık yer toplantısı düzenlenmek istenildigi, Valiligimize sunulan 08.09.2021 tarihli dilekçenin tetkikinden anlaşılmıştır.

Bahse açık yer toplantısı talebi, ilgi (a), (b), (c) genelgeler ile ilgi (ç) Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen kurallara riayet edilmesi kaydıyla uygun görülmüş olup, belirtilen yer, tarih ve saatlerde gerekli emniyet tedbirlerinin alınacağı hususunda; Bilgi ve gereğini rica ederim." denildi.

 

 
Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.