Dilipak'tan çok manidar benzetmeler! "Bir sivrisinek bile onu bitirir"

Dilipak'tan çok manidar benzetmeler! "Bir sivrisinek bile onu bitirir"

Ak Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Akit Gazetesi yazarlarından Dilipak, yerel seçimlere ilişkin olay bir yazı kaleme aldı. İşte haberin ayrıntıları;

Gazeteci – Yazar Abdurrahman Dilipak yine çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. Dilipak’ın yerel seçimlere ilişkin yazdığı köşe yazısında kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Yazısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İşin ehline verilmesi gerektiği"ne ilişkin açıklamalarını hatırlatarak başlayan Dilipak, yazının devamında "Sultanlar sarayları ile övünmeye başladıklarında onlar hatırlasınlar ki, onlar sadece deniz kenarında kumdan evcikler yapan çocuklara benzerler. Onlar kendilerine bu aklı verenlerden uzak durmalıdırlar" dedi.

Tarihte yaşanan iktidar tartışmalarından örnekler veren Dilipak, "İktidar tartışması başlayınca Peygamberimizin cenazesi ortada kaldı da topluca cenaze namazı bile kılınmadı. Tek tek ve küçük gruplar halinde kılındı. Hz. Ali, Hz. Aişe ile anlaşamıyordu. Fatih’in kardeşi Cem Sultan kaçıp Vatikan’a sığınmıştı. Saray hatunlarının devletin başına ne işler açtığını tarih okuyan herkes bilir. Niye; yine de ders almaz insanlar" ifadelerini kullandı.

İşte Dilipak'ın "Kerim devlet yolunda" başlıklı yazısının ilgili bölümleri şöyle:

"Erdoğan seçimlere giderken, 'işin ehline verilmesi gerektiği' konusunda önemli bir uyarıda bulundu. İnşallah buna dikkat edilir. Ama bunun ilk işareti, mevcut siyasi ve bürokratik görevlendirmeler konusunda olmalı.

***

Bir hırsız bir bağdan bir bostan çalarmış. Rüşvet alan biri bir bostan karşılığı bir bağı satarmış. Böyle bir hakim ya da bürokrat, siyasetçi, herhangi bir amir ya da memur insanların devlete olan güvenini sarsar. Eğer bunlardan hesap sorulmaz ve bunların arsızlıkları aleni bir hal alırsa, toplum ya siner ya da onlar gibi davranır. Her iki halde de devlet erkânı ile birlikte toplum da fesada uğrar. Eğer ehliyet ve liyakatin yerini torpil alacak olursa yine aynı sonuç mukadder olur.

***

Gücünüze ve servetinize aldanmayın. Gün gelir, bütün servetler yağmalanır tükenir ve kılıçlar kırılır. Ne zenginler gördü bu dünya, ne ceberut krallar, hepsinin saltanatı ve serveti hak ile yeksan odu. Bir sivrisinek bile onu bitirir. Sultanlar sarayları ile övünmeye başladıklarında onlar hatırlasınlar ki, onlar sadece deniz kenarında kumdan evcikler yapan çocuklara benzerler. Onlar kendilerine bu aklı verenlerden uzak durmalıdırlar. Siz Allah’ın adaletinin ve kılıcının yeryüzündeki temsilcisi olun. Onun rızasının tecellisinin vesilesi olun. Adil hükümdarın evinin penceresi yere yakın, kapısı halka açık olur. Elbisesi sadedir. Mütebessim bir çehreye sahiptir. “Cam ev”de oturur."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.