Dilipak'tan flaş açıklama:  Depremi 72 saat önceden tahmin edeceğiz

Dilipak'tan flaş açıklama: Depremi 72 saat önceden tahmin edeceğiz

Abdurrahman Dilipak'tan iddiali bir çıkış: Dilipak depremi 72 saat önceden tahmin edebilecek bir sistemin ve ekibin olduğunu iddia etti.

Akit TV'de yayınlanan Derin Gerçekler'de deprem tahminleriyle ilgili  dikkat çeken Açıklamalar yapan Abdurrahman Dilipak, depremin 72 saat önceden tahim edecek bir sistemin olduğunu iddia etti. Dilipak, Kadir Sütçü ve çalışmaları hakkında bilgi vererek; ''Bu ekip çalışmalarını tamamlamak üzere! Hayata geçtiğinde deprem artık tehlike olmaktan çıkacak! Can kayıplarının önüne geçebileceğiz ve dünya da büyük yankı uyandıracak'' dedi.

Bu sistem nedir? Nasıl işliyor? Depremi önceden nasıl tahmin ediyor?

Dilipak açıklamalarına devamla; ''Bu ekibin oluşturduğu sistemler görüyoruz ki deprem tahminlerinin yüzde 92'si tutuyor! Bu ciddi bir oran! Raporları var, online verdikleri veriler takip edilebiliyor! Hatta 72 saat önceden depremi öngörebiliyorlar'' dedi.

''Deprem tahmin yöntemi, yazılıma dönüştürülecek''

Dilipak, Derin Gerçekler'de gündeme getirdiği konu üzerinden devamla ''Yüzde 92 oranında tahminleri tutuyor. Yerdeki manyetik alan bulutların hareketlerini etkiliyor. Bundan yola çıkarak tahminlerde bulunuluyor. Bu konulardaki çalışmalar devam ediyor. Meteorolojik verileri ve uydu görüntülerini tarıyorlar. Projenin adı DEKOS (Deprem Kuvveti Organize Sistemi). Algoritma olarak bir bilgisayar ortamında yazılıma dönüştürülecek. Tutmayan tahminler de var'' ifadelerini kullandı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.