Diş hekimlerinde sıkacak diş kalmadı

Diş hekimlerinde sıkacak diş kalmadı

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, diş hekimleri ile ağız ve diş sağlığı çalışanlarının aşırı yoğun bir şekilde çalışarak hizmet ürettiklerine dikkat çekti.

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, diş hekimleri ile ağız ve diş sağlığı çalışanlarının aşırı yoğun bir şekilde çalışarak hizmet ürettiklerini vurgulayarak, “Böylesine bir hizmeti de çalışma koşullarının çalışan sağlığını tehdit ettiği ortamlarda büyük bir özveri ile gerçekleştirmektedirler. Fakat Sağlık Bakanlığı; yoğun çalışma ve emeklerinin karşılığını vermemektedir. Artık diş hekimlerinin mağduriyetler karşısında sıkacak dişi kalmamıştır” diye konuştu.

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar, 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada diş hekimleri ile ağız ve diş sağlığı çalışanlarının karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı’nın ağız ve diş sağlığı çalışanlarına emeklerinin karşılığını vermediğini söyleyen Bayraktar, “Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) gerekli ve makul düzenlemelerin yapılmaması nedeniyle diş hekimlerinin döner sermaye gelirleri olumsuz etkilenmektedir. Döner sermaye ücretlerinin düşmesi nedeniyle çalışanlar izin dahi kullanamaz hale gelmektedirler. Maaşların düşüklüğünün yanında performans ödemelerinin de yok olup gitmesi diş hekimlerimizi mağdur etmektedir. Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmaması gibi nedenlerle de emeklilikte sıkıntının bir diğer adı olmuştur” ifadelerini kullandı.

-MESLEK HASTALIKLARINA YAKALANIYORLAR-

Ağız ve diş sağlığı çalışanlarının çalışmaya başladıktan sonra çeşitli meslek hastalıklarına yakalandıklarını ve birçok problemle karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Bayraktar, protez yapımında kullanılan çeşitli maddelerin kanserojen olması nedeniyle çalışanların sağlıklarının tehlike altında olduğunu belirtti. Karşılaşılan hastalıkların başında bir meslek hastalığı olan silikozis ve astım geldiğine dikkat çeken Bayraktar, “Bu tür meslek hastalıkları görülmesine rağmen iş yerlerinde istenilen uygun çalışma ortamı sağlanamamaktadır. Çalışma ortamlarının iyileştirilmesi, iş yükünün azaltılması için sendikamız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada mücadele vermeye devam edecektir” dedi.

Bayraktar son olarak tüm zorluklara rağmen işini fedakarca yapan tüm ağız ve diş sağlığı çalışanlarının gününü kutladı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.