Disiplin Kuruluna sevk edilmişti! CHP'den Tanju Özcan kararı

Disiplin Kuruluna sevk edilmişti! CHP'den Tanju Özcan kararı

Kesin ihraç istemiyle CHP Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın durumu, 26 Eylül'deki toplantıda ele alınacak.

Kaçak sığınmacılar konusundaki çıkışlarıyla gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan, 16 Mayıs’ta yapılan belediye meclis toplantısı sırasında, AK Parti sıralarında oturan meclis üyesi Hacer Çınar’a “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” demişti.

Eleştirilerin ardından Başkan Özcan, sosyal medya hesabından söz konusu konuşmayı paylaşıp, “Görüyorsunuz ben orada sadece iffetimi korumaya çalışıyorum” diye açıklama yapmıştı.

Özcan’ın bu açıklaması oldukça tepki çekmişti.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararı ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmişti.

 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yazılı açıklamasında, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından bir süredir ortaya konulan tutum ve davranışların CHP Genel Merkezi tarafından hassasiyetle takip edildiğini belirtmiş ve şunları kaydetmişti:

 

“Ayrıca, bir kadın hemşerisi ile ilgili anısını anlatırken kullandığı ifadeler nedeniyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmiş ve ‘uyarı’ ile cezalandırılmıştır. Tanju Özcan’ın ‘uyarı’ cezasının ardından 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Bolu Belediye Meclisi Toplantısında bir kadın belediye meclis üyesi ile girdiği diyalog, cinsiyetçi yorum ve sözleri Merkez Yönetim Kurulumuzun 13 Haziran 2022 tarihli toplantısında, kapsamlı olarak değerlendirilmiştir. Bu kapsamda, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar nedeniyle ‘kesin ihraç’ istemiyle ‘tedbirli’ olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

 

KARAR ÇIKMADI

 

Parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilen Özcan'ın durumu hakkında bugün yapılan toplantıda yine karara varılmadı.

Toplantıda, YDK'nin 26 Eylül'de yeniden toplanmasına karar verildi. Özcan hakkındaki kararın da bu toplantıda görüşülmesi bekleniyor.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 13 Haziran'da oy birliğiyle alınan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararı doğrultusunda kesin ihraç talebiyle YDK'ye sevk edilmiş, daha önce yazılı savunmasını veren Özcan, 25 Temmuz'da toplanan YDK'de sözlü savunmada bulunmuştu.

Bu toplantıda, Özcan hakkında karara varılamamış, Özcan'ın durumunun YDK'nin bugünkü toplantısında görüşülmesine karar verilmişti.


 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.