Dışişleri Bakanlığı'ndan 'EOKA' provokasyonuna tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'EOKA' provokasyonuna tepki

Dışişleri Bakanlığı, Rum Kesiminde terör örgütü EOKA'nın 66'ncı yıl dönümünü anma törenleriyle kutlamasının ve anısına pul bastırmasının, Kıbrıs Türklerini azınlık olarak gören ve onları yok sayan zihniyetin devam ettiğinin kanıtı olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, terör örgütü EOKA'nın 66'ncı yıl dönümünü, anma töreniyle kutladığı belirtilerek, "EOKA, bizim ve Kıbrıs Türk kardeşlerimizin gözünde bir terör örgütüdür." denildi.

'İNSANLIK DIŞI KATLİAMLAR GERÇEKLEŞTİRDİLER'

 

Açıklamada, bu örgütün, Ada'daki Kıbrıs Türk varlığını ortadan kaldırmak için 1963-1974 arasında insanlık dışı katliamlar gerçekleştirdiği belirtildi.

İnsanlık dışı katliamların acısının halen hafızalarda olduğu vurgulanan açıklamada, "Tüm bunlara rağmen, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin EOKA’nın kuruluş yıl dönümünü hala kutlaması, anısına pullar bastırması, Kıbrıs Türklerini azınlık olarak gören ve onları yok sayan zihniyetlerinin bugün de aynen devam ettiğinin bir başka kanıtıdır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Türkiye'nin, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de her zaman Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ve Kıbrıs Türklerinin, güvenliği ve refahı için yanında olmaya devam edeceği belirtildi.

 

FUAT OKTAY'DAN SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kıbrıslı Türklerin var oluş mücadelesini anlatan TRT`nin yeni dizisi "Bir Zamanlar Kıbrıs" galasında Rum Yönetimi’nin Kıbrıslı Türkleri acımasızca katleden terör örgütü EOKA'nın bastırdığı pulları sert dille eleştirdi. 

 

fu.JPG

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Rum Yönetimi’nin Kıbrıslı Türkleri acımasızca katleden terör örgütü “EOKA Mücadelesi’ nin 65’inci yıl dönümüne bastırdığı pullara tepki gösterdi. Kıbrıslı Türklerin var oluş mücadelesini anlatan 26 bölümlük yapımın galasında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Rum Kesimi’nden zarf içerisinde KKTC’deki Beyarmudu (Pile) Belediye Başkanı İlker Edip’e gönderilen terör örgütü “EOKA Mücadelesi’ nin 65’inci yıl dönümüne ilişkin pul gönderildiğini ifade etti. Söz konusu pullar internet ortamında 6 TL'den satışa çıkarıldı.


“RUM YÖNETİMİ RESMİ PUL ÜZERİNDEN KUTLUYOR"

Oktay yaptığı açıklamada, “Filmde terör örgütü EOKA’nın vahşetini hep birlikte izledik mi? Bugün size bir pul göstereceğim. Bugün bir mektupla belediye başkanımızdan bu pulu aldım. Üzerinde EOKA’nın 65’inci yıl dönümü yazıyor. Yani Rum Yönetimi terör örgütü EOKA’nın 65’inci yıl dönümünü resmi pul üzerinden kutluyor” dedi. Ada’daki çözüme ilişkin federasyon isteyen kesimin 60 yıldır Kıbrıslı Türklerin zamanını harcadığına değinen Oktay, “Neden Kıbrıs’ta iki egemen devletli çözümü desteklediğimiz şimdi anlaşılıyor mu?” ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ'Lİ ÖMER ÇELİK'TEN TEPKİ


AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, "Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin EOKA terör örgütü’nün 65. yılını anan bir pul bastırmasını lanetliyoruz. EOKA bir katliam şebekesidir. Kıbrıs Türkleri’ni acımasızca öldüren bu terör örgütü ancak lanetle anılabilir. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin EOKA’yı anması hala bu cinayet şebekesine destek verdiğini gösteriyor. Kıbrıs Türkü bu cinayet örgütleriyle savaşarak varoldu ve varolmaya devam edecek. Türkiye, Kıbrıs Türk davasının sonsuza kadar destekçisidir. Her türlü cinayet şebekesini alt edecek irademiz vardır. Hiçkimse KKTC’nin meşru hak ve menfaatlerini gaspedemeyecektir" ifadelerini kullandı. 

om.JPG

KIBRIS RUM YÖNETİM LİDERİNDEN EOKA'YA ÖVGÜ

 

Kıbrıslı Türklere yönelik katliamlar gerçekleştiren EOKA terör örgütü, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis tarafından övüldü.

rum.JPG

EOKA'ya hayranlığını gizlemedi


Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Anastasiadis, "1 Nisan. Kıbrıslıların, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kurulmasına yol açan destansı bir mücadeleye başladığı gün. EOKA savaşçılarına hayranlık ve saygı duyarak, vatanımızın Avrupa ailesinde yeniden birleşeceği güne kadar çalışacağımızın sözünü veriyoruz" ifadesini kullandı.

 

siysetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.