Dışişleri’nden Fransa’ya Libya cevabı!

Dışişleri’nden Fransa’ya Libya cevabı!

Fransa'nın Türkiye'nin Libya'da yaptığı yardımlarla ilgili açıklamasına Dışişleri'nden sert bir tepki geldi. "Ülkemiz meşru hükümetin yanındayken, Fransa BM ve NATO kararları hilafına darbeci ve gayrı meşru bir şahsın yanındadır” açıklamasında bulunuldu

Fransa’nın Türkiye’nin Libya’da yaptığı yardımlarla ilgili açıklamasına Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi. Açıklamada, “Türkiye, BM kararları çerçevesinde uluslararası camia tarafından tanınan Hükümete, talebi üzerine destek vermektedir. Ülkemiz meşru hükümetin yanındayken, Fransa BM ve NATO kararları hilafına darbeci ve gayrı meşru bir şahsın yanındadır” ifadeleri kullanıldı.

 

FRANSA'NIN KARANLIK VE İZAHI BULUNMAYAN POLİTİKASI

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı’nın, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın Paris ziyaretiyle ilgili açıklaması ile bir soruya cevaben yaptığı açıklamada ülkemizin Libya’ya yönelik tutumuna dair iddiaları, Fransa’nın Libya’ya yönelik karanlık ve izahı bulunmayan politikasının yeni bir göstergesidir.

 

FRANSA LİBYA KRİZİNİ KÖRÜKLEDİ

Fransa’nın Libya’da meşru Hükümeti devirerek ülkede otoriter bir rejim kurmaya yeltenen ve siyasi çözümden yana olmadığını alenen açıklamayan darbeci ve korsan Hafter’e verdiği destek Libya krizini körüklemiştir. Fransa’nın bu yaklaşımı Hafter’i askeri yöntemlerde ısrar etme konusunda cesaretlendirmiş, Libya halkının acılarını ve sıkıntılarını artırmıştır.

 

EN BÜYÜK ENGEL FRANSA

Libya’da barış ve istikrarın tesisinin önündeki en büyük engel ise Fransa ve bazı ülkelerin BM Güvenlik Konseyi kararları hilafına gayrımeşru yapılara verdikleri destektir.

DARBECİ VE GAYRİ MEŞRU BİR ŞAHSIN YANINDALAR

Türkiye, BM kararları çerçevesinde uluslararası camia tarafından tanınan Hükümete, talebi üzerine destek vermektedir. Ülkemiz meşru hükümetin yanındayken, Fransa BM ve NATO kararları hilafına darbeci ve gayrı meşru bir şahsın yanındadır.

ESAS ENDİŞE DUYULMASI GEREKEN FRANSA'NIN KARANLIK İLİŞKİLERİDİR

Türkiye’nin Libya’daki faaliyetleri meşruyken, Fransa Suriye’de olduğu gibi karanlık işler peşinde koşmakta, bölgedeki bazı ülkelerin taşeronluğunu yapmaktadır. Esas endişe duyulması gereken Fransa’nın işte bu karanlık ilişkileridir. Bir NATO müttefikinin bu şekilde davranması kabul edilebilir bir durum değildir.

Türkiye, Libya’da kalıcı barış ve istikrarın sağlanması amacıyla BM himayesinde yürütülen çabalara destek vermeye devam edecektir.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.