Dışişleri'nden Oruç Reis açıklaması! 'Türkiye geri adım atmadı'

Dışişleri'nden Oruç Reis açıklaması! 'Türkiye geri adım atmadı'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'de sismik araştırmalara devam eden Oruç Reis gemisinin dün Antalya Limanı'na dönmesinden sonra açıklamalarda bulundu.

Doğu Akdeniz'de sismik araştırmalara devam eden Oruç Reis gemisinin dün Antalya Limanı'na dönmesinden sonra "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de geri adım attığı" yorumları yapıldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise bunun geri adım atma hamlesi olmadığı aksine bakım ve ikmal çalışmaları için Oruç Reis'in limana çekildiğini belirtti.

 

NTV canlı yayınına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

 

'Oruç Reis bakımda olduğu için NAVTEX yayınlanmadı. Gemi bakımdayken NAVTEX yayınlamanın anlamı yok. Bu bir geri çekilme olarak algılandı, muhalefet de böyle algıladı ama doğru değildir.'

 

'CHP'NİN ORUÇ REİS AÇIKLAMASINA TEPKİ'

 

Oruç Reis'in faaliyetleri konusunda tüm siyasi partilerden MHP'nin verdiği gibi güçlü destek beklediklerini belirten Çavuşoğlu, "CHP'nin sormadan 'geri adım' demesi iç siyasete yönelik." dedi.

 

AB'DE TÜRKİYE'YE YAPTIRIM TALEPLERİ

 

'Yaptırımı Fransa, Yunanistan ve Rum kesimi istiyor. 24-25 Eylül'de bir yaptırım kararı beklemiyorum ama olabilir de. Geçmişte de benzer şeyler oldu. Biz Avrupa'ya gidecek göçmenleri durdurmama kararı aldık ve bu karar halen geçerli. Macron dürüst bir siyasetçi değil, şirazesinden çıktı.'

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.