DİSK Asgari ücret talebini açıkladı! Sürpriz rakam!

DİSK Asgari ücret talebini açıkladı! Sürpriz rakam!

Son Dakika… DİSK Asgari ücret talebini resmen açıkladı. Konu ile ilgili DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’ndan açıklama geldi. İşte ayrıntılar;

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri İstanbul Mimarlar Odası'nda basın toplantısı gerçekleştirdi. Burada konuşan Çerkezoğlu, asgari ücretin net 2 bin 800 TL olması gerektiğini ifade etti.

Toplantıda konuşan Arzu Çerkezoğlu, "Asgari ücret ülkemizde çalışanların tamamını ilgilendiren bir konudur. Asgari ücret tespiti 16 milyondan fazla işçinin ve onların ailelerinin yaşam koşullarını ilgilendiren çalışma hayatının en temel konularından biridir. Asgari ücret on milyonların derdidir" dedi.

Asgari ücret pazarlığının sıradan bir pazarlık olmadığını söyleyen Başkan Çerkezoğlu, "Asgari ücret tespitinde geçim koşulları ve milli gelir artışı da dikkate alınmalıdır. Asgari ücret yıllık olarak hesaplanmalı, tümüyle vergi dışı bırakılmalıdır. Asgari ücretin enflasyon karşısında korunması için, asgari ücretin milli gelir artışından yararlanması için, asgari ücretin geçim ücreti olabilmesi için, asgari ücrette yaşanan kayıpların giderilmesi için, işçilerin krize karşı korunması için, asgari ücret net 2 bin 800 lira olmalıdır" ifadelerini kullandı.

arzu-cerkezoglu.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.