Disleksi hastası çocuk 1 saatte okuma güçlüğünü aştı

Disleksi hastası çocuk 1 saatte okuma güçlüğünü aştı

Adana’da okuyan ilkokul 2. sınıf öğrencisi Doğukan Balkır, disleksi nedeniyle okuma güçlüğü yaşıyordu. Ailesiyle birlikte İstanbul’a tedavi için gelen Doğukan, İnci Özkoray’ın uyguladığı metotla okuma güçlüğünü 1 saat gibi kısa bir sürede aşmayı başardı.

Adana’da yaşayan Balkır ailesinin ilkokul 2. sınıfta öğrenim gören çocukları Doğukan, disleksi nedeniyle okuma güçlüğü yaşıyordu. Disleksi, kişilere okuma güçlüğü yaşatan ve akıcı okumalarını engelleyen bir problem olarak biliniyor. Bu durumun düzelebilmesi için Adana’da birçok uzmanla görüşen ve bir sonuç alamayan Balkır ailesi, İstanbul’a gelerek Uzman Psikolog ve Öğrenme Terapisti İnci Özkoray’a başvurdu. Burada özel bir destek alan Doğukan, okuma güçlüğünü 1 saatte aşmayı başardı.

 

ÖZEL BİR PROGRAM UYGULANDI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uzm. Psk. ve Öğrenme Terapisti Özkoray, “Doğukan oldukça zeki bir çocuk. Kendisiyle, Avusturya merkezli SOS Okuma Otobüsü adı verilen metot üzerinden bir çalışma yaptık. Uyguladığımız yönteme hızlıca uyum sağladı, disleksiyle başa çıkarak okuma problemini ortadan kaldırdı.” diye konuştu.

 

ORTA VE ÜSTÜN ZEKALILARDA GÖRÜLÜYOR

Bu programın okuma güçlüğü çeken öğrencilerin faydalanabilmesi için tüm okullarda uygulanması gerektiğine değinen Özkoray, “Bu tür problemle karşılaşan aileler, çocuklarında zeka geriliği gibi durumlar olduğu düşüncesine kapılabiliyorlar. Aslında tam tersi disleksi genellikle orta ve üstün zekalı öğrencilerde görülüyor. Okuma güçlüğü yaşamalarının temel sebebi de bu durumdan kaynaklanan algılama farklılığı.” sözlerini kullandı.

Doğukan’ın okuma güçlüğünü giderdikten sonra özgüveninde gözle görülür bir artış olduğunu ifade eden doktoru, bu durumun hem okuldaki başarısına hem de psikolojisine olumlu yansıyacağını aktardı. Uygulanan metot sonrası çok mutlu olduklarını dile getiren Balkır ailesi ise çocuklarının gelecek yaşamında daha başarılı olacağına inandıklarını ifade etti.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.