Diyanet, Çanakkale Zaferi konulu hutbede Atatürk'ü anmadı

Diyanet, Çanakkale Zaferi konulu hutbede Atatürk'ü anmadı

Diyanet, bugünkü cuma hutbesinde Çanakkale zaferinin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermeden 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nü andı.

23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim'de kutlanan milli bayramlarda ve 10 Kasım'a denk gelen cuma hutbelerinde Atatürk'ü yok sayan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu tavrını sürdürmeye devam ediyor.

Diyanet, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü öncesindeki hutbesinde de zaferin mimarı Atatürk’e yer vermedi. Çanakkale Zaferi'nden bahsedildi ancak Atatürk’e tek kelime bile yer verilmedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 15 Mart tarihli hutbede şu ifadeler yer aldı:


“Kahraman milletimiz, bütün zorluklara rağmen Çanakkale’de hayâsızca akınlara dur demiştir. Bugün bize düşen, Çanakkale ruhunu iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Şehitlerimizin canları pahasına bize emanet bıraktıkları yüce değerleri yaşamak ve yaşatmaktır.

Bu vesileyle geçmişten günümüze vatan ve mukaddesat uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve bu uğurda mücadele veren kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Yüce Rabbimiz, hak, hakikat ve istikametin temsilcisi olan devletimizi payidar; gariplerin, masum ve mazlumların umudu olan milletimizi bahtiyar eylesin.”


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.