Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan gündeme oturan korona yorumu!

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan gündeme oturan korona yorumu!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, koronavirüs salgınıyla ilgili yaptığı değerlendirmede 'Bunda da bir hikmet vardır. Ne yaptık da Rabbimiz insanlığa bu musibeti verdi, diyoruz.' ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının ilk sahurunda Diyanet TV’de yayınlanan 'Bereket Vakti' programının konuğu olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Rabbimiz, ayet-i kerimede ‘Başınıza her ne musibet gelirse kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder’ buyuruyor" ifadeleriyle gündemin üst sıralarına yerleşti.

 

Prof. Dr. Erbaş, Kovid-19 salgının sebep olduğu sıkıntılara işaret ederek, şunları kaydetti:

 

Geriye doğru baktığımızda belki de hiçbir asırda, dünyanın hiçbir yerinde, neredeyse bütün İslam ülkelerinde camilerde cemaatle namazın kılınmadığı, cuma namazının, teravih namazının kılınmadığı başka bir Ramazan yaşamadı insanlık. Bu açıdan mahzununuz, üzgünüz ancak bizim inancımızda umutsuzluk yok. 'Allah'ın rahmetinden umudunuzu kesmeyiniz' ayet-i kerimesi her zaman bize cesaret veriyor, umut veriyor. Bizi diri tutuyor, canlı tutuyor.

 

Yaşanılan sıkıntılardan ibret alınıp ders çıkarılması gerektiğinin altını çizen Erbaş, “Bunda da bir hikmet vardır. 'Ne yaptık da Rabbimiz insanlığa bu musibeti verdi' diyoruz. Rabbimiz, ayet-i kerimede ‘Başınıza her ne musibet gelirse kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder’ buyuruyor. Bu açıdan yeryüzünde yaşayan tüm insanların, hem Müslümanların hem de gayrimüslimlerin kendisiyle yüzleşmesi gerekiyor. Kendimizi bir muhasebeye tabii tutmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

'İBRET ALMAMIZ GEREKİYOR'

 

Başkan Erbaş, yeryüzünde meydana gelen her bir şeyin Allah’ın takdiri ile olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: Bizim Cenab-ı Hakk'ın yeryüzünde yaratmış olduğu her şeyden ders ve ibret almamız gerekiyor. Şerleri hayra dönüştürmemiz gerekiyor. Rabbimiz buyuruyor ki, ‘Sizin şer umduğunuz, şer beklediğiniz şeylerde Allah hayır yaratır. Hayır beklediğiniz şeyler de şer olabilir. Allah bilir, siz bilmezsiniz’ bu ayet-i kerimeyi okuyunca düşünüyorum, acaba bizim bilmediğimiz ne hikmetler var bunda, onları aramak zorundayız. Başımıza bu musibet geldi. Bu bir imtihandır. Bu imtihanı bizim sabırla, metanetle kazanmamız, şerri hayra dönüştürmemiz gerekiyor.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum