Diyanet kararı! Ömür hemşire şehit sayıldı

Diyanet kararı! Ömür hemşire şehit sayıldı

Aile sağlığı merkezinde başından silahla vurulan ve hayatını kaybeden hemşire Ömür Erez, son yolculuğuna uğurlandı. Cami imamı, Diyanet kararını açıklayarak Erez'in şehit kabul edildiğini belirtti.

İstanbul Kartal'da görev yaptığı 10 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde, Rahmi Uygun tarafından öldürülen bir çocuk annesi Ömür Erez'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından bugün ailesine teslim edildi.

Erez'in cenazesi önce Yalı Mahallesi Topselvi'deki baba ocağına getirildi.

Cenaze helallik alındıktan sonra da Hacı Ahmet Camii'ne götürüldü. Erez'in cenazesine İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Erez'in yakınları ve arkadaşları katıldı.

Cenazede anne Gülsüm Erez, 9 yaşındaki torunu ile birlikte kızının tabutu başında dakikalarca gözyaşı döktü. Kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döken anne Gülsüm Erez'e komşuları koluna girerek teselli etti.

 

ŞEHİT SAYILDI

 

İkindi vakti kılınan cenaze namazında konuşan cami imamı, Diyanet Başkanlığı olarak hemşire Ömür Erez'i şehit kabul ettiklerini ifade etti.

Erez'in cenazesi kılınan namazın ardından Kocaeli'nin Dilovası ilçesindeki Büyük mezarlığa defnedilmek üzere yola çıkarıldı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.