Diyanet şaşırtmadı! Cumhuriyet ve Atatürk yine hutbede yok

Diyanet şaşırtmadı! Cumhuriyet ve Atatürk yine hutbede yok

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce, yani bugün Diyanet’e bağlı tüm camilerde okunacak olan cuma hutbesinde, Cumhuriyet ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk anılmadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün camilerde okunacak cuma hutbesini yayınladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce Diyanet’e bağlı tüm okunacak olan hutbede Cumhuriyet ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yer verilmedi.

2021’de hiçbir ulusal gün veya bayramda program düzenlemediği ortaya çıkan Diyanet, bu günlere denk gelen cuma hutbelerinde yıllardır Atatürk’ün adını anmayarak tepkilere neden oluyor.

Diyanet, son olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamamış, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da kutlama mesajı paylaşmamıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Malazgirt Zaferi konulu cuma hutbesinde de Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yine yer vermemişti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya’nın açılışındaki “Bizim inancımızda vakıf malı, dokunulmazdır, dokunanı yakar; vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar” sözleri Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.