Diyanet-sen'den yılbaşı açıklaması: İslam'da yeri yoktur

Diyanet-sen'den yılbaşı açıklaması: İslam'da yeri yoktur

Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, yılbaşı kutlamalarının İslam'da yerinin olmadığını ve haram olduğunu söyledi.

Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, yeni yıl kutlamalarının toplumu ifsat ettiğini ve günaha sürüklediğini açıkladı.

 

'İSLAM'DA YERİ YOK'

 

Yılbaşı kutlamaları için hazırlıkların yapılmasının doğru olmadığını belirten Göral, "Miladi yılbaşına yaklaştığımız günlerdeyiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine maalesef hummalı bir telaş başladı. Yılbaşı kutlamaları, 'milli piyango' ve buna benzer hazırlıklarla ilgili çarşıda pazarda bazı hazırlıkların yapıldığı, mağazaların da yılbaşına özel ışıklandırmalar ve süslendirmeler yaptığını görmekteyiz. Yılbaşı kutlamalarının ve 'milli piyango'nun kesinlikle İslam dini ile yakından ve uzaktan hiçbir alakası bulunmamaktadır.

Yılbaşı kutlamaları da ayrı bir sıkıntı. Peygamber Efendimiz hadisi şerifte 'Kim bir kavme benzerse o da onlardandır.' buyuruyor. Buradaki ifade çok açık ve çok ağırdır. Eğer biz Müslüman isek, Müslüman gibi yaşamalıyız, hayatımızın çizgilerini ona göre çizmeliyiz. Kumar, piyango ve yılbaşı kutlamalarının dinimizle alakası yoktur.

Yılbaşı bizim dinimize ait olmayan bir kutlamadır. Devletin de bu minvalde hareket ederek, toplumun hassasiyetlerine ve dinamiklerine göre hareket etmesini istiyoruz. Piyango, yılbaşı kutlamaları İslam dini ile yakından ve uzaktan bir alakası yoktur. Halkımızın da bu duyarlılığı göstermesini istiyoruz." dedi.


siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.