Diyanet TV'de kadınların kıyafetleri hedef alındı: Tayt ve pantolonu tasvip etmiyoruz

Diyanet TV'de kadınların kıyafetleri hedef alındı: Tayt ve pantolonu tasvip etmiyoruz

Din işleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt, kadınların kıyafetine ilişkin çeşitli yorumlarda bulundu.

İmam Halil Konakcı’nın "Kadın-erkek eşitliği tamamen yalan. Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Bak sokaklar ne hale geldi? Kasap dükkânı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor" sözleri geçtiğimiz günlere damga vurmuştu.

Tepkiler peş peşe gelirken kadınlar ve kadınların giydikleri üzerinden yapılan yorumların artık kadınları canından bezdirdiği açıkça görülmüştü.

Diyanet TV'nin 13 Ağustos’ta yayınlanan bir programında, "Doğru tesettür nasıl olmalı" sorusu masaya yatırıldı.

Programın konuğu olan Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt, tesettürün örtünmek olduğunu vurgulayarak, "Bir kadının; yabancılara yani kendisine nikâh düşen yabancı kişilere karşı el, yüz ve ayak dışındaki yerlerini kapatması gerekiyor. Örtünmek dini bir vecibe. Allah’ın bir emri" dedi.

"Söz konusu yerlerin vücut hatlarını belli etmeyecek ve teni göstermeyecek şekilde kapatılması" gerektiğini söyleyen Bozkurt, "Hepimiz kabul edelim, pantolon dediğimiz şeyler, daracık şeyler oluyor. Hele hele kadınlarımızda... Son zamanlarda da tayt şeklinde pantolonları tasvip etmek, toplumun huzuruna onunla çıkmak tasvip edilir şeyler değil. Dini kuralların ihlalidir" diye konuştu.


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.