Diyanet yardım kampanyası başlattı! 'Milletimizin desteğine ihtiyaç duyulmaktadır'

Diyanet yardım kampanyası başlattı! 'Milletimizin desteğine ihtiyaç duyulmaktadır'

Diyanet İşleri Başkanlığı camiler için cuma namazı sonrası bağış toplanmasını istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, il ve ilçe müftülüklerine gönderdiği yazıyla yapımı süren camiler için cuma namazı sonrası bağış toplanmasını istedi. Yazıda “Milletimizin desteğine ihtiyaç duyulmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Bütçesi 2022 yılı için 16.1 milyar lira olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camiler için yeni yardım kampanyası başlattığı ortaya çıktı.

Diyanet tarafından il ve ilçe müftülüklerine 1 Şubat’ta gönderilen yazıda, “inşa edilmekte olan camilerin tamamlanarak ibadete açılabilmesi için milletin desteğine ihtiyaç duyulduğu” ifade edildi. 18 Şubat’ta “cuma namazı sonrası sergi sererek ya da kutu koyarak” yardım toplanması istendi.

Vaazlarda ve okunacak hutbelerde “yardım kampanyasının amacının anlatılacağı ve milletin kampanyaya azami derecede ilgi göstermesi hususunda gayret sarf edileceği” vurgulanan yazıda, “Hiçbir cami, yardım toplama faaliyetinin kapsamı dışında tutulmayacak. Her camide görevlilerimizin yardım toplama faaliyetlerinde gereken özeni göstermesi sağlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

 

cicss.jpg

 

Bu kapsamda, il müftülükleri de valilik oluru alarak “Cami Yardım Toplama Komisyonu” üyelerine “yardım toplama tutanağı” iletti.
 


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.