Diyanet'i şoke eden soru! 'Zihinsel engelli kız çocuğunu kısırlaştırmak caiz midir?'

Diyanet'i şoke eden soru! 'Zihinsel engelli kız çocuğunu kısırlaştırmak caiz midir?'

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 'Aile ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular' adlı kitabında yer alan sorular şoke etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, çalışanlarına dağıttığı ve resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilen “Aile ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular” isimli kitapta tüp bebek tedavisi, rahim nakli, cinsel ilişkide rıza üzerine aktarılanlar “Ailede Mahremiyet ve Özel Hayat” başlığı altında ele alındı.

Kitapta kürtajın “caiz” olmadığı belirtilirken “Günümüz tıp dünyasındaki gelişmeler döllenme olur olmaz ceninin canlı bir varlık olduğu ortaya konmuştur” dendi. Ayrıca bir çocuğun zihinsel ya da bedensel engelli olacağı kesin olsa dahi kürtaj yaptırılamayacağı belirtildi.

Akıllara durgunluk veren bir soru ise engelli kız çocuklarına ilişkin oldu. Kitapta “Tecavüz ve istenmeyen gebelik gibi durumları engellemek için zihinsel engelli kız çocuğunu kısırlaştırmak caiz midir” sorusuna “Allah’ın yarattığı fıtrat yasaklanmıştır” yanıtı verildi.

Cumhuriyet gazetesinden Rıfat Kırcı haberine göre, çocuk yapmak için tedavi gören çiftlere ilişkin sorular da kitapta geniş yer buldu. “Yumurta nakli caiz midir” sorusuna “Genetik özellikler taşıyan organ, doku ve benzeri unsurların başkalarına nakli caiz değildir. Yumurta da genetik özelliklere sahip olduğu ve annelik hukukunun ihlaline yol açacağı için nakledilmesi caiz değildir” dendi.

Rahim naklinin “caiz” olup olmadığına ilişkin soruya ise “Tenasül (üreme) organı naklinin caiz olup olmaması, bu organların genetik özellikler taşıyıp taşımadığına bağlıdır. Bu organlardan rahmin genetik özellikler taşıyıp taşımadığı konusunda alan uzmanları farklı görüşe sahip bulunmaktadırlar. Konu hakkında kesin bilgi sahibi oluncaya kadar rahim naklinden sakınılması uygun olur” şeklinde yanıt verildi.

Kitapta, bir kadının eşinin cinsel ilişki talebine “çok önemli bir mazeret ve engel olmadığı” sürece karşılık vermesi gerektiği belirtildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.