Diyanet'in gizli raporunda Alparslan Kuytul detayı! 'Furkancılar, Hz. Muhammed'in mitinglerine katıldığını söylüyorlar'

Diyanet'in gizli raporunda Alparslan Kuytul detayı! 'Furkancılar, Hz. Muhammed'in mitinglerine katıldığını söylüyorlar'

Saygı Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Furkan Vakfı hakkındaki 'gizli raporunda' "Peygamberimizin, mitinglerinde olduğunu yayıyorlar" dendiğini ifade etti.

Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Furkan Vakfı hakkında “gizli bir raporu” olduğunu yazdı.

 

Öztürk'ün konuya ilişkin yazısı şöyle:

 

'Furkan Vakfı denilince akla başkanları Alparslan Kuytul geliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Gizli” kayıtlı rapor, “Menzil” isimli kitabımda yayımlandı.

Bu raporda Furkan Vakfı için şunlar yazılı:

“Alpaslan Kuytul (Furkan Vakfı): Kuytul, 1965 yılında Adana'da dünyaya geldi. Mısır'ın Ezher Üniversitesi İslam Hukuku Fakültesi'nden 1997'de mezun oldu. 1994 yılının Kasım ayında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nı kurdu.

Öne çıkan görüşleri: Kuytul, kendi çizgisini Rabbani ve tevhîdî bir hareket olarak nitelemektedir. Demokrasi, anayasa, kanun ve laiklik gibi yönetim şekil ve rejimlerini reddetmekte; ümmetin bu konularda sapkınlığa düştüğünü iddia etmektedir.

 

'PEYGAMBERİN MİTİNGLERE KATILDIĞINI İDDİA EDİYOR'

 

Değerlendirme: Kuytul'un, devlet karşıtlığı söylemi, darbecileri ve FETÖ'yü
savunmaya, bunun yanında birçok milli meselede Türkiye düşmanlarını tercih etmeye kadar ulaşmıştır. Öte yandan FETÖ elebaşına benzer şekilde Hz. Peygamber'in adını istismar ederek onun kendi mitinglerine katıldığını iddia etme noktasına gelmiştir.”

Diyanet'in kapatılan bu vakıfla ilgili değerlendirmesi böyle.'

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.