Diyanet'in vakfında milyonluk yolsuzluk! Vatandaşın kurban parasını zimmetine geçirdi 

Diyanet'in vakfında milyonluk yolsuzluk! Vatandaşın kurban parasını zimmetine geçirdi 

Türkiye Diyanet Vakfı’nın Giresun Şube Temsilcisinin vatandaşların kurban parası olarak yaptığı 5.1 milyon lirayı zimmetine geçirdiği ortaya çıktı.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın Giresun Şube Temsilcisinin, vatandaşların Kurban parası ve bağış olarak yaptığı 5.1 milyon lirayı zimmetine geçirdiği ortaya çıktı.

Sözcü, bu konudaki Teftiş Kurulu raporuna ulaştı. Diyanet personeli Fatih Ahmet Akkaya’nın, şubenin bir yıllık gelirinden daha fazlasını zimmetine geçirmesi ve yetkililerin bunu fark etmemesi dikkat çekti.

 

Raporda şu bilgiler yer aldı:

 

'Giresun Şube İşlemleri Uzman Yardımcısı Fatih Ahmet Akkaya tarafından vekaletle kurban kesimi programı kapsamında 2022 yılında alınan 461 kurban vekalet hissesinden 136’sının Faaliyet Yönetim Sistemi’ne (FYS) kaydedilmediği ve bedeli olan 250 bin 650 TL’nin zimmetine geçirildiği.

2023 yılı vekaletle kurban kesimi programı kapsamında 19-25 Haziran 2023 tarihleri arasında yurt dışında kesim için 179 kurban vekaleti hissesinin bağışçıların isimleri ile birlikte FYS girişlerinin yapıldığı halde, hisse bedeli olan 492 bin 250 TL’nin Genel Merkez hesaplarına yatırılmadığı.

Şubenin gelirinin 2021 yılında 2.1 milyon TL, 2022 yılında 3.3 milyon TL, inceleme tarihi itibariyle 2023 yılında 1.7 milyon TL olduğu, buna mukabil Akkaya’nın zimmetine aldığı paranın 5.1 milyon TL olduğu dikkate alındığında, idari zafiyetin büyüklüğü de ortaya çıkmaktadır.'

 

k-004.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.