Diyanet'ten Bodrum'da 100 milyonluk deniz manzaralı külliye

Diyanet'ten Bodrum'da 100 milyonluk deniz manzaralı külliye

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2016 yılında Bodrum'da çalışmaları durdurulan yaklaşık 100 milyon liraya mal olacak külliye inşaatına yeniden başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum'da Gökova Koyu manzaralı bir arazide, yaklaşık 100 milyon liraya mal olacak devasa külliye inşaatına hukuki süreç tamamlanmadan yeniden başladı.

Kos Adası manzaralı külliyede 300 kişilik bir camiyle 4-5 katlı 5 bina bulunacak.

 

ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

 

Külliye inşaatı, Bodrum Ortakent Kargı Caddesi üzerinde ve bütün Gökova Koyu'nu gören 10 bin 300 metrekarelik arazi üzerinde bulunuyor. Külliye yapımı ilk olarak 2016'da gündeme gelmiş, Bodrumluların itirazı ve hukuki süreç nedeniyle hafriyat çalışmaları durdurulmuştu. Ancak hafriyat çalışmaları yeniden başladı. 

İslam Kültür ve Medeniyeti Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi'nin arazisinin engebeli yapısı nedeniyle arazi düzenlemesi proje maliyetinde önemli bir yer tutuyor.

 

Bodrum Mimarlar Odası eski Başkanı Cevat Kalfa süreci şöyle anlattı:

 

“Arazi 2012'de Ortakent-Yahşi Belediyesi tarafından sosyal kültürel ve dini alan olarak ayrıldı ancak daha sonra İlçe Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından plan tadilatı değişikliği yapılarak Dini Kültür ve Bilgilendirme Tesisi alanına çevrilmek istendi. Bodrum Belediyesi'nde iki kez görüşülen plan tadilatı reddedildi. Belediye ruhsat vermeyi de kabul etmedi. Çünkü inşaat 5 katlı bina olarak yapılmak istenmektedir. Yapıların Bodrum ekolüne ve mimarisine aykırı olmaması gerekir. Ayrıca 2016'da ruhsat iptali için açtığımız dava sonuçlanmadı, dava sonuçlanmadan inşaatın başlaması doğru değil.” 

 

Yüksek mimar Murat Artu da “Bodrum'un en cazip plajına İslam merkezi yapmak, sosyal çatışmalara davet çıkarmaktan başka bir şey değil. Proje dayatılarak, hayata geçirilecek” dedi.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.