Diyanet'ten çalışanlarına faizsiz banka talimatı

Diyanet'ten çalışanlarına faizsiz banka talimatı

Diyanet İşleri Başkanlığı, çalışanların maaşlarının faizsiz bankalar aracılığıyla ödenmesi için talimat verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın öncülüğünde, faizle mücadele kapsamında personel maaşlarının katılım bankaları aracılığıyla ödenmesine yönelik çalışma tamamlandı.

Bunun üzerine Erbaş'ın imzasıyla il müftülüklerine gönderilen genelgede, 1 Kasım 2019'dan geçerli yapılacak kurum maaşı ödeme protokollerinde faizsiz finans kurumlarının tercih edilmesi istenildi

Buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 150 bini aşkın personelin maaş ve ücretleri, faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödenecek.

 

KOMİSYON KURULACAK

 

İl müftülükleri, halen devam eden kurum maaş ödeme protokollerinin sona ermesinin ardından maaş ve ücretlerin, hangi banka aracılığıyla ödeneceğine karar vermek üzere bir komisyon kuracak.

Birden fazla birimin aylık ve ücretlerinin birlikte ödenmesi talebinde bulunulması halinde merkezde üst yönetici, taşrada ise söz konusu birimlerin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından görevlendirilen ilgili harcama yetkililerinden birinin başkanlığında kurulan komisyonda, üç kişi yer alacak.

Komisyon, maaş ve ücretlerin ödeneceği bankayı birkaç ay içerisinde tespit edecek. İl müftülükleri tarafından açılacak kurum maaş ödeme protokol ihalelerine, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) üyesi katılım bankaları katılabilecek.

 

İMAMLARA FAİZLİ KREDİ VERİLMİŞTİ

 

Diyanet-Sen sendikaya üye olan imamlara faizli kredi vermesiyle bir dönem  tartışma yaratmıştı.

Duruma tepki gösteren imamlar İslam'da faizin haram olduğunu iddia etmiş ve duruma tepki göstermişti.

 

diyanet-siyasetcafe-002.jpg

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.