Diyanet'ten 'depremzede evlatlıkla evlenilebilir' fetvası!

Diyanet'ten 'depremzede evlatlıkla evlenilebilir' fetvası!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından ailesiz kalan çocuklar için "evlat edinme" seferberliği başlatıldı. Diyanet ise "Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi?" sorusuna yanıt verdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarının 12. gününe girildi.

Bütün Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından, anne ve babasını kaybeden pek çok çocuğun akıbeti tartışılırken, Diyanet İşleri Başkanlığı, kendilerine sorulan "Depremzede çocuklar evlat edinebilir mi?" sorusuna yanıt verdi. 

 

"EVLAT EDİNEN İLE NİKAH DÜŞER"

 

Diyanet, bu soruya "Evlat edinen ile evlatlık arasında evlenme engeli doğmaz" yanıtını verdi. 

Diyanet, ailelerin evlat edindikleri çocuklara, "Öz evlat gibi davranmasının" doğru olmadığını ve "Evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli olmadığını" açıkladı.

 

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun sitesinde, "Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi?" sorusuna verilen yanıtta şu ifadeler kullanıldı:

 

"Dinimizde kimsesiz çocukların bakım ve gözetilmesi tavsiye edilmiş olmakla birlikte hukuki birtakım sonuçlar doğuran bir evlatlık müessesi kabul edilmiş değildir. Buna göre, evlat edinenle evlatlık arasındaki bu ilişki sebebiyle bir evlenme engeli doğmadığı gibi, evlatlığın kendi öz anne babasının yerine, evlat edinenlerin nesebine kaydedilmesi de caiz değildir.''

 

asa-050.JPG


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.