Diyanet'ten FETÖ güncellemesi 'Hala içeride misin?'

Diyanet'ten FETÖ güncellemesi 'Hala içeride misin?'

Dinlerarası Diyalog Dairesi’nin ismi “güncellendi” ve Dinler ve Kültürler Arası İlişkiler Daire Başkanlığı olarak değiştirildi.

İlk kez Mehmet Nuri Yılmaz’ın Diyanet İşleri Başkanı olduğu dönemde kurulan Dinlerarası Diyalog Dairesi’nin ismi 'güncellendi' ve Dinler ve Kültürler Arası İlişkiler Daire Başkanlığı olarak değiştirildi. Fethullahçı Terör örgütünün projelerinden olan 'Dinlerarası Diyalog Projesi', Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Diyanet’in hazırladığı FETÖ raporunda da yer almıştı.

Diyanet raporunda 'Dinlerarası Diyalog Projesi'nin, Fethullah Gülen'in liderliğini yaptığı FETÖ'nün 'üst akıl' projesi olduğu belirtmiş ve şöyle demişti:

'II. Vatikan Konsili'nde alınan kararlara dayanan Dinlerarası Diyalog Projesi'yle Gülen, ulusal ve uluslararası birçok etkinlik düzenleyerek, bir taraftan bağlarını Hristiyan kültürüne yaklaştırırken diğer taraftan örgütün Batı dünyası tarafından akredite edilmesini sağlamıştır.'

'GÖREVLER', FETÖ'NÜN TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'NI ANIMSATIYOR

Milli Gazete’den Furkan Erten’in haberine göre, Diyanet’in resmi internet sitesinde yer alan Dinler ve Kültürler Arası İlişkiler Daire Başkanlığı'nın görevleri bölümünde skandal ifadeler yer alıyor. Görevlerin birinde, 'Farklı din mensupları arasında barış ve hoşgörü kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenlemek, yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen etkinliklere temsilci gönderilmesi ile ilgili işleri yürütmek' ifadelerine yer verilirken; bu görev tanımı, akıllara FETÖ'nün Türkçe Olimpiyatları'nı getiriyor.

'ÜMMETİNİN BAĞRINA SAPLANAN ZEHİRLİ HANÇER'

İslam’a ve Müslümanlara dayatılan bu ifsad çalışmasıyla Antalya’da açılan 'Dinler Bahçesi', Şanlıurfa’da düzenlenen 'Hz. İbrahim’in Yolu' konferansları, Fransa’da açılan eşcinsel cami, 'İbrahimî Dinler' aldatmacası derken, kilise ile cami ortak bir mekânda buluşturulmuştu.

Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Genel Başkanı Muhittin Yıldırım:

'Dinlerarası diyalog olmaz. Hıristiyanlık, Yahudilik, insanlar tarafından tahrip edilmiştir. İslam haricindeki dinler semavi ve hak değildir. Dinlerarası diyalogla onların hak olmayan dinlerini bizim dinimizle aynı seviyeye getirmiş oluruz.'

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü:

'Dinlerarası diyalog kabul edilecek bir şey değil. Müslümanların İslam’ı doğru anlaması, doğru yaşamasına ihtiyaç var. Diyanet’in bu birimi gösteriyor ki FETÖ ile ne kadar mücadele edilse de bunların etkisi bitmiş değil.'

milli-gazete-siyasetcafe.jpg

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.