Diyanet'ten hutbe skandalı! FETÖ'yü görmedi

Diyanet'ten hutbe skandalı! FETÖ'yü görmedi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 15 Temmuz'da paylaştığı hutbenin yurtiçi ve yurtdışı için farklı versiyonlarının olduğu ortaya çıktı.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 yılındaki darbe girişimin üzerinde altı yıl geçti.

Altı yıldır 15 Temmuz'un yıldönümünde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından FETÖ'yü lanetleyen hutbeler hazırlandı. 

Diyanet'in yurtiçindeki camilere gönderdiği hutbede "Bugün 15 Temmuz. Bundan tam altı yıl önce bugün ülkemiz tarihin şahit olmadığı korkunç bir ihanet ile karşılaştı. Suret-i haktan görünerek yıllar yılı milletimizin tüm maddî ve manevi değerlerini istismar eden, dış güçlerle, şer odaklarıyla işbirliği yaparak pek çok alanda güç sahibi olduktan sonra bu gücü kendi menfaatleri için kullanan bir yapının nasıl bir ihanetin içerisinde olduğu ortaya çıktı. Anlaşıldı ki bu ihanet şebekesi FETÖ yarım asırdır kardeşi kardeşe kırdırmanın sinsi planlarını yapmış. Gençlerimizi ailesinden koparmaya çalışmış. Yüreklerinden vatan sevgisini, millet olma bilincini ve ümmet olma şuurunu söküp atmak için çaba göstermiş" ifadeleri kullanıldı. 

Diyanet'in yurtdışı teşkilatına gönderdiği hutbede ise FETÖ ve 15 Temmuz'dan tek kelime bile bahsedilmeyerek, aile sevgisi ve babalık üzerine bir hutbe yayınladı. 

 

YURTİÇİNDEKİ HUTBE:

 

i-010.JPG

 

YURTDIŞINDAKİ HUTBE:

 

ddd-005.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.