Diyanet’ten Kuran kursları ile ilgili yeni açıklama

Diyanet’ten Kuran kursları ile ilgili yeni açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran kurslarının kapatılacağına yönelik çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran kurslarını da kapsayan bir yönerge yayınladı.

Yönergede, Kur'an eğitim ve öğretimine yönelik kurslar ile Kur'an kursu yurt ve pansiyonlarının açılış, eğitim-öğretim, yönetim ve denetim işleri, çalışma usul ve esasları ile personelin görevleri yer aldı.

Yönergeye göre Vakıf ve dernekler de dahil olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığı dışında hiçbir gerçek veya tüzel kişi tarafından Kur'an kursu açılamayacak.

 

BU KARARDAN EN ÇOK SÜLEYMANCILAR ETKİLENECEK

 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yönergesi ile artık Diyanet dışında hiçbir Vakıf, Dernek, Özel ve Tüzel kişilik Kuran kursu açamayacak.

Bu karar en çok , “Yurtlar ve Kurslar İmparatorluğu” olarak bilinen Süleymancılar cemaatini etkileyecek. Örgütlenme biçimini kurduğu dernekler adına açtığı Kuran kursları ve yurtlarla yapan Süleymancıların Türkiye genelinde yüzlerce Kuran kursu ve öğrenci yurtları bulunmakta.

 

DİYANET'TEN AÇIKLAMA GELDİ: KURAN KURSLARI KAPATILACAK MI?

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, "Diyanet'in Kur'an kurslarını kapatacağı"na yönelik çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Dinç, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın koordinesinde yürütülen Kur'an öğretim ve eğitimi, din eğitimiyle alakalı hususları, burada yapılacak olan görevleri, açılış kapanış şartlarını, bunlarla ilgili tamamen iç hizmete yönelik bir yönerge hizmeti güncellemesine gidilmiştir. Medyada bahsedilen husus yeni yazılan bir madde değildir. 2012 yılından beri yürürlükte olan bir maddenin yeni yönergede de yer aldığı biçimidir. Bundan farklı bir mana çıkarmak çok maksatlıdır" dedi.

 

'DİYANETİN BÖYLE BİR YETKİSİ YOK'

 

İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde Kur'an kursu öğreticilerinin kontrolünde yaklaşık 1 milyon kişinin kurslarında Kur'an eğitimi ve öğretimi aldığına değinen Dinç, şunları kaydetti:

 

"Başkanlığımız hem Anayasa'nın 24. maddesi, hem kuruluş amacı hem de kendi görevlerimiz çerçevesinde, kendisine verilen 633 sayılı kanunda belirtilen vazifelerini yerine getirmektedir. Yoksa Diyanet İşleri Başkanlığımızın herhangi bir kursu kapatma gibi görevi de yoktur. Sadece ilkeler belirtilmiştir"

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum