Diyanet'ten medya hamlesi! Vaizler görevlendirilecek

Diyanet'ten medya hamlesi! Vaizler görevlendirilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Tasavvuf Musikisi Korosu” ile ilgili düzenlemeyi yönetmelikten çıkardı. Vaizler eğitim kurumları ve medya kuruluşlarında da vaaz verecek.

Diyanet, “Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü” ile ilgili yönetmeliği değiştirdi.

Yönetmeliğin 12. Maddesi’nin birinci fıkrasında yer alan “Başkanlık Tasavvuf Musikisi Korosu” ile ilgili düzenlemeyi yönetmelikten çıkardı.

Din Hizmetler Genel Müdürlüğü görevleri arasındaki(ii) bendi, değişiklikten önce şöyleydi:

“BAŞKANLIK TASAVVUF MUSİKİSİ KOROSU İLE İLGİLİ İŞLERİ YÜRÜTMEK.”

Diyanet musiki korosunu yönetmelikten çıkarırken, uzman imam-hatiplerin görevleri arasında saydığı dini musikiyi uzmanlık alanı olarak seçilmesini yönetmelikte korudu.

Resmi Gazete’de bugün yayınlanan yönetmelik değişikliğine göre, vaizlerin görev alanları genişletildi ve hafta 5 irşat(doğru yolu gösterme) faaliyetinde bulunmak zorunlu hale getirildi.

Yönetmeliğin 32. Maddesinin birinci fıkrasında yer alan, “Başvaiz, uzman vaiz ve vaizlerin ortak görevleri” arasına medya kuruluşları ve eğitim kurumları da eklendi. 32. Maddenin birinci fıkrasının (ç) bendi şöyle düzenlendi:

“Ceza infaz kurumları, çocuk eğitim evleri, denetimli serbestlik müdürlükleri, eğitim kurumları, gençlik merkezleri ve kampları, medya kuruluşları, öğrenci yurtları, sağlık kuruluşları, sosyal hizmet kurumları, fabrika, iş yeri ve benzeri yerlerde haftada en az beş irşat faaliyetinde bulunmak.”

Önceki yönetmeliğin (ç) bendinin sonunda, “… benzeri yerlerde vaaz ve irşat hizmetinde bulunmak” deniyordu. Ne kadar zamanda, ne kadar vaaz verileceği belirtilmiyordu. Değişikliğe göre vaizlerin ayda en az 20 kez vaaz verecek yer bulması gerekecek.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.