Diyanetten tacizci tarikat şeyhi ile ilgili açıklama

Diyanetten tacizci tarikat şeyhi ile ilgili açıklama

12 yaşındaki bir kıza cinsel tacizden dolayı tutuklanan ve toplumda büyük nefret yaratan Uşşaki tarikatı şeyhi için Diyanet İşleri Başkanlığı “şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir” ifadelerini kullandı

“Hele bir İslam Devleti kurulsun, en güzel sarığı biz sarıp en güzel cübbeyi biz giyeceğiz” açıklamasıyla tartışma yaratan Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nusrullah 12 yaşındaki kız çocuğuna tacizden tutuklandığı haberiyle medyada yer almıştı. Tarikat üyeleri ise şeyhi şikayet eden babayı dövmüştü.

Çocuk istismarından tutuklanan Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah'ın Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu ile fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Tarikat, şeyhin gözaltına alınmasının ardından kapatılmıştı. Çocuk İzleme Merkezi, uzmanların eşliğinde alınan ifadede, 12 yaşındaki Y. A. Temmuz ayında yaşanan cinsel istismarı detaylı şekilde anlatmıştı.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasında şöyle denildi: "Yargıya intikal eden bu olayın adli mercilerce en kısa zamanda tüm yönleriyle aydınlatılacağına ve hak ettiği en ağır cezanın verileceğine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle, şu hususları hatırlatmayı bir vazife olarak görüyoruz; Allah’ın bizlere en değerli emaneti olan çocuklarımız, güvenli ve huzurlu bir ortamda büyümeyi, her türlü ihmal ve istismardan korunmayı hak etmektedir.

 

"DİN İSTİSMARCILARINA KARŞI DİKKATLİ OLUNSUN"

Bu nedenle çocuk istismarıyla, masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir. İlim ve irfan ile alakası olmadığı halde, kendilerine menfaat devşiren din istismarcılarına karşı da aziz milletimizi bir defa daha uyarıyoruz. Hem dini duygu ve değerlerimizin hem de gözbebeğimiz olan çocuklarımızın istismara karşı korunması için herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz."

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum