Diyanet'ten tartışma yaratacak karar! 'Silahlanın' diyen imam görevine geri döndü

Diyanet'ten tartışma yaratacak karar! 'Silahlanın' diyen imam görevine geri döndü

Diyanet tartışma yaratacak bir karar verdi. Son seçimler öncesinde İstanbul Sultangazi’deki camide halka ‘silahlanma’ çağrısı yaptığı için açığa alınan imam Murat Gündoğdu, görevine geri döndü.

BirGün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı, yine bir skandala imza attı. Silahlanma çağrısı yaptığı için açığa alınan imamın göreve geri döndüğü anlaşıldı.

28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine günler kala İstanbul’un Sultangazi ilçesindeki Cebeci Camisi’nin imamı Murat Gündoğdu, Cuma namazı hutbesinde ‘silahlanma çağrısı’ yaptı.

Gündoğdu, “Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu. Hodri meydan! Nedir bu sizden çektiğimiz? 80 yıldır bu ülke sizden ne çekiyor? Ermeni döllerinden ne çekiyor? Bu kadar şehitlerimiz var” dedi.

Bu ifadelerin ardından camideki bazı vatandaşlar imam Gündoğdu’ya tepki gösterdi. İmama tepki gösteren 53 yaşındaki Halit Demir ise tartaklanarak yaka paça camiden çıkarıldı. Yaşananların kamuoyuna yansıması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, konuya ilişkin soruşturma başlattığını, imam Gündoğdu’nun da ‘açığa alındığını’ duyurdu. Aradan geçen yaklaşık üç ayın sonrasında Gündoğdu’nun yeniden aynı camide imamlığa başladığı öğrenildi. Sultangazi İlçe Müftülüğü, Gündoğdu’nun görevine geri döndüğünü bildirdi.


 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.