Diyarbakır annelerini eleştiren PKK destekçisi Akşener'e yakalanan kadın teröristten videolu yanıt

Diyarbakır annelerini eleştiren PKK destekçisi Akşener'e yakalanan kadın teröristten videolu yanıt

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır'da evlatları için eylem yapan anneleri eleştirdi.

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından HDP İl Başkanlığı önünden kaçırılıp dağa götürüldüğünü söyleyen anneler, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatmıştı.

Nöbetin 6. gününde sayıları 14' yükselen ailelere destek gelirken, görmezden gelenlerde oldu.

Cem Yılmaz, Gülben Ergen, Tarkan gibi sözde sanatçılar, PKK'nın elinden çocuklarını kurtarmaya çalışan anneleri görmezden gelmeye ve eylemler hakkında tek bir kelime etmemeye devam ediyor.

AKŞENER DESTEK OLMAK YERİNE ELEŞTİRDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'de HDP binası önünde eylem yapan annelere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 

Açıklamasında evlatlarını PKK illetinden kurtarmak isteyen annelere destek olması gerekirken şunları söyledi:

'Bu gerçeğin ışığında, bir anne olmanın yanında, Türkiye Cumhuriyetinde İçişleri Bakanlığı yapmış bir siyasetçi olarak uyarıyorum, o annelerin feryadının çözüm adresi, bir partinin kapısı değil, devletin kapısıdır.

Eğer bu ülkenin anneleri, devletin çözüm bulması gereken bir acıya, bir parti kapısında derman aramak durumunda kalıyorsa iktidar da borazan medyası da düşünmek ve şu soruya cevap vermek zorundadır; 'Liyakatle yönetilen bir ülkede, bir anne, evladının geleceğini bir partiden mi yoksa devletten mi talep eder?' Dikkat buyurun, anneler 'Evlatlarımızı kurtarın' değil, 'Evlatlarımızı geri verin' diyor. dedi.

Akşener, devletin görevinin bu çaresizlikten propaganda üretmek değil, hukuken gereğini yapmak ve anneleri evlatlarına kavuşturmak olduğunu belirterek açıklamasında, "Evlatlarımızı korumak ve kollamakla görevli bir devlet varken, vatandaşı bir siyasi partiden talepte bulunmak zorunda bırakmak ciddiyetsizliktir, yönetim zaafiyetidir.

Milletimizce devleti yönetmekle görevlendirilmiş iktidar, İstanbul'da, Ankara'da seçim yenilgisinin intikamı peşinde koşmak, muhalif avına çıkmak yerine, insanımıza ve milletimize bu acıları yaşatanların peşine düşmek durumundadır. Devlet ciddiyeti bunu gerektirir. Annelerin acısı üzerinden değer inşa etmeye çalışanlara sesleniyorum, o anneleri o kapılara mahkum etmeyi iyi bir şey gibi sunarsanız, terör örgütü yandaşlarına paye verirsiniz.'

EYLEM YAPAN ANNELER NEDEN HDP BİNASININ ÖNÜNDE EYLEM YAPIYOR?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı açıklama ile HDP İl binası önünde oturma eylemi yapan annelerin yanlış yaptığını, çözümün ise devlet tarafından yapılması gerektiğini savunmuştu.

Akşener'in bu açıklamalarına yanıt dağda yakalanan kadın bir teröristten geldi.

Sayın Akşener bu teröristin sözlerini iyi dinlerse anaların devlet kapısı yerine neden HDP kapısına gittiğini anlayabilir.

AKŞENER BU KIZIN SÖZLERİNİ İYİ DİNLESİN!

Eski bir İçişleri Bakanı olarak zaten bildiğini düşünsek de Akşener'e bu kızın sözlerini iyi dinlemesini öneriyoruz. 

Sayın Akşener bakın "Gulan" kod adlı terörist kadını dağa kim, ne zaman, nerede teslim etmiş?

İşte Gulan kod adlı teröristin videodaki ifadesi:

"Kod adım Gulan. Örgüte bu yıl ilk baharda katıldı. Hatay'dan HDP Diyarbakır il binasına geldim. Orada bir kadınla tanıştım. O kadın seni gerillara teslim edeceğim dedi. Bir bahçe var dediler bana. Beni bahçeye getirdiler.

Orada gerillalar beni gördü, ondan sonra benimle konuştular dağa çıkardılar. Biz buraya esrar tarlalarının nöbetini tutmaya geldik. Bizden sonra bir ekip gelip götürecekti. Sonra biz kendimizi bu tarafa verdik çatışma çıktı. Sonra biz köylülere dedik ki gelin bu ormanı yakın bizi kurtarın biz sıkıştık. Sonra mermim bitti ben teslim oldum.

Biz çatışma yaparken Zeynep ile Zehra kaçtı. Grup sorumlusu Zeynep'ti. Bizi öne verdiler onlar kaçtı. Sonra Berfin vuruldu. Benim de mermim bitti teslim oldum."

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum