Diyarbakır karıştı: Anneler HDP'li vekillere terlik fırlattı

Diyarbakır karıştı: Anneler HDP'li vekillere terlik fırlattı

Aylardır Diyarbakır'da bulunan HDP il binası önünde kaçırılan çocuklarının geri dönmesi için nöbet tutan aileler ile HDP'li vekiller arasında arbede çıktı. Acılı annelerden Remziye Akkoyun vekillere olan tepkisini terlik fırlatarak gösterdi.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın önüne gelen 58 aile, tam 105 gündür gece gündüz demeden evlat nöbeti tutmaya devam ediyor.

 

 

aw883649-03-bqbz-1.jpg

Uzun süredir parti binasına uğramayan HDP'li vekillerin geldiğini gören aileler onlarla karşılaşınca sinir krizi geçirdi. HDP'li milletvekilleri Remziye Tosun, Musa Farisoğulları ve Dersim Dağ'ın evlat nöbetindeki ailelerin yanından geçmesi tansiyonu yükseldi.

 

aw883649-04-kglo.jpg

 

aw883649-05-10u5.jpg

 

VEKİLLERE ANNE TERLİĞİ

Acılı annelerden Remziye Akkoyun vekillerin geçişi sırasında terlik fırlatırken, Süleyman Aydın ise oturduğu kürsüyü parti binasının camına attı.

 

 

Yaşanan kısa süreli gerginlik, güvenlik güçlerinin araya girmesi ile zor da olsa yatıştırıldı. Kısa süre parti binasında kalan vekiller, daha sonra araçlarına binerek bölgeden ayrıldı.

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.