Diyarbakır'da emniyete ve jandarmaya saldırı

Diyarbakır'da emniyete ve jandarmaya saldırı

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde jandarma komutanlığına ve lojmanların da bulunduğu emniyet binasına bombalı araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırılarda 2'si asker 38 kişi yaralandı.

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde emniyet müdürlüğü binası ve ilçe jandarma komutanlığına eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk gelen bilgilere göre, enkazdan 1 kadın ve 1 kız çocuğu cesedi çıkarıldı.

İlçe jandarma komutanlığına ve lojmanların da bulunduğu emniyet binasına bombalı araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırılarda 2'si asker 38 kişi yaralandı. Yaralılar Diyarbakır Askeri Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Yaralıların arasında polis memurları, eşleri ve çocuklarının bulunduğu, bilinçlerinin açık olduğu bildirildi.

Saldırıda Çınar İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nün çevresindeki binalarda da hasar meydana geldi. Saldırı sonrasında ilçede elektrikler kesildi.

Çatışma sürerken, ilçeye Diyarbakır'dan polis ve askerler ile ambulanslar, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Bu arada, bölgeye takviye kuvvet olarak Çınar'a gelen askeri konvoyun sırasında yola tuzaklanmış el yapımı patlayıcı infilak etti. Emniyet binasının yanındaki 2 katlı bina çöktü.

BİSMİL'DE YOLA DÖŞENEN PATLAYICI İNFİLAK ETTİRİLDİ

Bismil'den takviye kuvvet olarak gelen askeri araç konvoyu geçişi sırasında da yola tuzaklanan patlayıcı infilak ettirildi, şehit ve yaralı olup olmadığı henüz açıklanmadı.

 

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.