Diyarbakır'da müftü, hafızlık hocasına defalarca kez tec*vüz etti! Çıplak fotoğraflarını çekip şantaj yaptı

Diyarbakır'da müftü, hafızlık hocasına defalarca kez tec*vüz etti! Çıplak fotoğraflarını çekip şantaj yaptı

Diyarbakır'da bir müftü evlenme vaadiyle kandırdığı hafızlık hocasını defalarca kez istismar etti.

Diyarbakır'ın Hazro İlçesinde müftülük yaparken Hamidiye Kız Kuran Kursu Hafızlık Külliyesi sorumlusu H.Y. isimli adına evlenme vaadiyle tec*vüz ettikten sonra şantaj yapan, ardından bu şantajla kadını zorla alıkoyarak cinsel istismarda bulunduğu için 26 yıl 2 ay 15 gün hapisle cezalandırılan İsmail Kaya’nın mahkûmiyet kararı Yargıtay onayından geçerek kesinleşti.

 

Diyarbakır'da 3 yıl önce yaşanan istismar olayında H.Y adlı kadın savcılığa şikâyette bulunarak şunları söyledi:

 

'Müftü İsmail Kaya evli olmasına rağmen benimle evlenmek istediğini söyledi. Benimle görüşmek istediğini söyleyip müftülüğe ait araca beni zorla bindirdi. Kırklar Dağı'na götürüp bana tec*vüz etti. Ayaklarımda morluklar oluştu. Bayılınca fotoğraflarımı çekmiş. Bunları bana daha sonra gösterip sonra da whatsapp üzerinden kafasına silah dayamış bir fotoğrafını bana gönderip öğretmenevine gitmediğim taktirde intihar edeceğini söyledi.

Kesinlikle gitmeyeceğimi söyleyince tec*vüz ettiği fotoğraflarımı babama göndereceğini söyledi. Korkup gittim. İkinci kez tec*vüz etti. Her çağırdığında gitmem gerektiğini, aksi halde çıplak resimlerimi aileme vereceğini söyledi. Üçüncü kez aynı gerekçelerle beni öğretmenevinde kaldığı odaya çağırıp tec*vüz etti. Cuma gününe kadar kendisiyle imam nikahıyla evlenmediğim taktirde fotoğraflarımı hem Müftülüğe hem de aileme göndereceğini söyledi. Akıl ve ruh sağlığı yerinde olmayan İsmail Kaya rızam dışında üç kez bana tec*vüz etti.'

 

İfadesi alınan Müftü İsmail Kaya da tecavüz iddiasında bulunan H.Y.'nin 3 ay önce eşinden boşandığını öğrendiğini, kendisinin de onunla evlenmek için iletişim kurduğunu belirterek şöyle konuştu:

 

'Zorla tec*vüz etmedim, rızasıyla ilişkiye girdik. Kendisine ‘cinsel birliktelik de yaşadığımıza göre artık evlenmeliyiz’ dedim. Gebe kalmasıyla alakalı mesajlaştık. Devam eden süreçte 3 gün arayla öğrenci evinde ilişkiye giriyorduk. Ona evlilik teklif ettiğimde bana, ‘Eşinden boşanacaksın, boşandıktan sonra da 2 yıl benimle irtibata geçmeyeceksin. Benden dolayı boşandığını hiç kimse bilmeyecek, bu iki yılın sonunda benimle evlenebilirsin, bu iki yıl sonunda tayinini Akdeniz bölgesinden bir ile alıp, Diyarbakır'daki evin tapusunu da benim üzerine yapacaksın, bu şartlarla seninle evlerinim' dedi.

Son ilişkiye girdiğimiz tarihte çıplak fotoğraflarını onun da rızasıyla çektim. Kafama silah dayayıp fotoğraf gönderdiğim de doğrudur, onu sevdiğim için yapıyordum.'

 

ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

 

Tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Sorgu Hakimliğine sevk edilen İsmail Kaya, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve hakkında Ağır Ceza Mahkemesine dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Müftü Kaya ile ilgili mahkemeye dilekçe ile başvuran H.D. “Peşimi bırakacağını ve benimle evlenmekten vazgeçtiğini söyledi. Zorla ilişkiye girdiğimi ve fotoğraflarımı zorla çektiğini belirtmiş olsam da benim rızamla oldu, yeni boşanmıştım, bana evlilik teklif ettiği için kafam karışıktı. Şikâyetçi değilim. Zaten imam nikahı da kıymıştık. Tüm soruşturma haklarımdan feragat ediyorum” dedi.

 

26 YIL HAPSİ İSTENDİ

 

Mahkeme sanığın müstehcen fotoğraflarla şantajda bulunarak kadının şikayet hakkını da engellemeye çalıştığı ve her ne kadar mağdur şikayetten vazgeçtiğini belirmiş olsa da ilk şikayetindeki ifadelerinin tutarlı ve ele geçen delillerle örtüştüğünden itibar edilmesi gerektiğine kanaat getirdi.

Mahkeme sanığı bu nedenle 26 yıl 2 ay 15 gün hapisle cezalandırıp hükmen tutuklanmasına karar verdi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi kararın usul ve yasaya uygun olduğundan oybirliğiyle onanmasına karar verdi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.