Diyarbakır'daki o dernek PKK'nın kozmik odası çıktı!

Diyarbakır'daki o dernek PKK'nın kozmik odası çıktı!

Yardımlaşma ve dayanışma yaptığı sanılan MEBYA-DER adlı dernek terör örgütünün kozmik odası çıktı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, medeniyetler beşiğinde yakınlarını kaybeden ailelerle yardımlaşma ve dayanışma derneğine geçtiğimiz ay operasyon düzenlenmişti. Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre, çok sayıda gözaltının yapıldığı o baskının ardından derneğin PKK'nın STK yapılanmasının çatı örgütü olduğu ortaya çıktı.

TERÖRİST YETİŞTİRİYORLARMIŞ

Yapılan incelemelerde PKK'nın bu dernek aracılığıyla çocukları anaokulundan itibaren takibe aldığı, örgüt üyesi ailelerin çocuklarını özel olarak yetiştirdiği tespit edildi. Bu çocukların ise örgütün ihtiyaçlarına göre sivil kadrolar için hazırlandığı öğrenildi. Ayrıca burada dağ kadrosunda bulunan teröristler ve ölen teröristlerin kayıtlarını tuttuğu belirlendi.

Habere göre dernek, PKK ile eşgüdümlü çalışıyordu. Öyle ki operasyonlar öldürülen ancak kimliği belirlenemeyen teröristlerin kim oldukları dernek tarafından araştırılıyor ve Kandil'e bildiriliyordu. Tüm bunları anlatan deliller de o dernekte ele geçirildi.

Ayrıca MEBYA-DER'in binasında bulunan dokümanlarda PKK'nın 1994'te gerçekleştirdiği bütün eylemlerin arşiv kayıtlarına da ulaşıldı. İncelenen belgelerde öldürülen 1338 teröristin kimlik bilgisi ile dağ kadrosunda aktif faaliyet yürüten 48 PKK'lı teröristin kimliğine de ulaşıldı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.