Diyarbakır'ı 'Kürdistan' ilan eden CHP'li Nevaf Bilek hakkında soruşturma başlatıldı

Diyarbakır'ı 'Kürdistan' ilan eden CHP'li Nevaf Bilek hakkında soruşturma başlatıldı

Katıldığı bir etkinlikte verdiği röportajda "Diyarbakır, Kürdistan'ın bir parçasıdır" ifadesini kullanan CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek hakkında soruşturma başlatıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda sarf ettiği "İktidarımızda HDP'ye bakanlık verilebilir" çıkışı Millet İttifakı ortağı İYİ Parti ile gerilim yaşanmasına neden olurken, CHP'den işbirliğini tehlikeye sokacak bir şok çıkış daha geldi.

 

CHP'Lİ BİLEK'TEN TARTIŞMA YARATAN "DİYARBAKIR ÇIKIŞI"

 

CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek katıldığı bir etkinlikte verdiği röportajda "Diyarbakır, Kürdistan'ın bir parçasıdır" ifadesini kullandı.

 

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

 

Öte yandan CHP Parti Meclisi Üyesi Bilek'in Diyarbakır ile ilgili sözlerine özellikle Twitter üzerinden onlarca kullanıcı yazdıkları oldukça sert yorumlarla tepki gösterdi.

 

aaaaaaaaaaa-002.JPG

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, "Diyarbakır, hakikaten Türkiye Kürdistanı’nda önemli, tarihi bir şehrimiz. Büyük bir şehrimiz." ifadelerini kullanan Bilek hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla soruşturma başlattı. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum