Doğalgaz dağıtan 3 şirkete kayyum atandı

Doğalgaz dağıtan 3 şirkete kayyum atandı

Enerji sektöründe büyük ses getirecek gelişme yaşandı. 3 dağıtım şirketiyle haber, enerji sektörüne bomba gibi düştü. EPDK, Yalova, Çorlu ve Bursa’nın İnegöl ilçesinde doğalgaz dağıtımı yapan Armagaz, Çordaş ile İngaz’a kayyum atadı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ilgili yönetmeliğe aykırı faaliyet yürüten 3 dağıtım şirketi hakkında tedbir alınmasına ve şirketlerin mevcut yönetim kurulu üyelerinin geçici olarak değiştirilerek yerlerine yeni atamalar yapılmasına karar verdi.

 

TOPLAM 425 BİN ABONEYİ KAPSIYOR

 

Yalova ve Çorlu ile Bursa’nın İnegöl ilçelerinde toplam 425 bin aboneye, yaklaşık 1 milyon 250 bin vatandaşımıza doğal gaz dağıtım hizmeti veren Armagaz, Çordaş ve İngaz doğal gaz dağıtım şirketlerine, tüketici hizmetlerindeki aksaklıklar ve BOTAŞ’a olan borçlarını ödememesi sebebi ile EPDK tarafından kayyım atandı.

 

4 AY İÇİNDE YENİ İHALE YAPILACAK

 

Söz konusu dağıtım bölgelerinde EPDK tarafından atanan kayyım geçici süreyle görev yapacak, ardından kurum 4 ay içerisinde bu bölgeler için yeniden doğal gaz dağıtım ihalesine çıkacak.

Konuyu değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ilgili şirketlerin hizmet kalitesi ve arz güvenliği noktasında sınıfta kaldıklarını belirterek, “Doğal gaz ağımız genişlerken dağıtım şirketlerine düşen sadece yatırım yapmak değildir. Vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunmak ve BOTAŞ’a yönelik mali yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmek bu şirketlerin en temel sorumluluğudur” diye konuştu.

 

3 ŞİRKET DE ARSAN’IN

 

Kayyum atama kararı verilen Armagaz Arsan Marmara Doğalgaz Dağıtım AŞ, Çordaş Çorlu Doğalgaz Dağıtım AŞ ve İngaz Doğalgaz Dağıtım AŞ, Arsan Group’a bağlı. Mehmet İrfan Cengiz’in sahibi olduğu Arsan’ın temelleri 1978’de atıldı. Grup, inşaat, gıda ve turizm sektörlerinde de faaliyette.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.