Doğu Perinçek, Taliban'ın kadın-erkek eşitliğini sağlayacağını iddia etti!

Doğu Perinçek, Taliban'ın kadın-erkek eşitliğini sağlayacağını iddia etti!

Doğu Perinçek, katıldığı canlı yayında Afganistan'a modernlik ve çağdaşlaşmanın Taliban ile geleceğini iddia etti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın kadın-erkek eşitliğini sağlayacağını iddia etti.

Habertürk canlı yayınına katılan Doğu Perinçek'e, Taliban'ın ülkenin kontrolünü sağlamasının Kurtuluş Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadelesine benzetmesi soruldu.

Nagehan Alçı'nın “Ama İstiklal Savaşı'ndan sonra belli bir hayat tarzını kabul etmeyenleri yok eden, sokak ortasında infaz eden görüntü ortaya çıkmadı” sözlerine Perinçek, “Daha öyle bir görüntü ortaya çıkmadı. Öyle bir manzara gördüğümüz zaman değerlendireceğiz” karşılığını verdi.

Alçı'nın, “Ama bunun öncesi de var sokaklarda kadınları infaz ettiler” demesi üzerine Perinçek, “Birincisi bunlar bir istiklal savaşı verdi Amerika'ya, ben onu alkışlıyorum. Amerikan emperyalizmini dize getirdiler. Ben Türkiye'den bakıyorum. Amerika'dan baktığınız zaman endişeleriniz olabilir, tamamen haklısınız. Sizin işbirlikçileriniz tekerleklerin altında kalıyor havaalanlarında” diye konuştu.

Alçı'nın “Sizce ABD'ye karşı olmak diğer her şeyi önemsiz hale getirir mi?” sorusuna Perinçek, “Hayır ABD'ye karşı olmak değil. Ülkesinin bağımsızlığını sağlayarak, ülkesinin gelişme ve kadın-erkek eşitliği dahil, laiklik dahil her alanda ilerleme çağdaşlaşma için gerekli zemini yaratmak. Bağımsız bir ülke değilseniz ne kadın-erkek eşitliği olur ne kadını kurtarırsınız” ifadelerini kullandı.

 

'TALİBAN'LA TEMASIMIZ OLACAK'


Mehmet Akif Ersoy'un Taliban'la temaslar kurup kurmadıklarını sorduğu Doğu Perinçek, “Taliban ile temasımız olmadı ama olacak. Olmaması mümkün değil” şeklinde yanıtladı.

Alçı'nın “Kadınların tek başına sokağa çıkmasını yasaklayan, müziği yasaklayan, sokak ortasında infaz eden... Daha bugün tartaklanan kadınların görüntüleri var” sözleri üzerine Perinçek, “Ben onlara inanmıyorum. Size şunu söyleyeyim, kadın spikeri çıkardılar, onun önünde basın toplantısı yaptılar. Afganistan'ın seçenekleri ne, Amerika veya Taliban. Taliban'dan modernlik, çağdaşlaşma, kadın-erkek eşitliği, oradan gelecek. Oradaki süreçler, oradaki çelişmeler, Afgan halkı getirecek. Yoksa Amerika oraya çağdaşlık getiremez” dedi. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.