Doğu Perinçek: Türk Ordusu'nu yıpratan haberler Odatv'den çıkıyor

Doğu Perinçek: Türk Ordusu'nu yıpratan haberler Odatv'den çıkıyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek CNN Türk'te katıldığı programda tutuklanan gazeteciler ile ilgili konuştu.

Perinçek programda, Odatv'nin Libya'da şehit düşen iki MİT mensubundan birinin kimliğini deşifre etmesi üzerine tutuklanan gazeteciler hakkında açıklama yaptı. Gazetecilerin tutuklanmasına karşı olduğunun altını çizen Perinçek Soner Yalçın'ı ise şu sözlerle uyardı: Basın mensuplarının tutuklanmasından huzursuz olan bir insanım. Yargılanırlardı eğer yargılandıktan sonra bir hüküm verilirse cezalar çektirilirdi. Ama bence bu arkadaşların tutuklanmasına gerek yoktu. 

SONER YALÇIN'I UYARIYORUM

Odatv'nin bir de siyasi tarafı var. Ne kadar menhus, ne kadar Türk ordusuna düşman, ne kadar  Türkiye'ye düşman haber varsa Odatv'den çıkardı. Buradan Soner Yalçın'ı da bir kez daha uyarıyorum. Kendini toparlasın.

 

işte o sözler:

 

PERİNÇEK, İSMAİL SAYMAZ'A HADDİNİ BİLDİRDİ

CNN Türk'te İsmail Saymaz'ın Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e 1991 yılında Halkın Emek Partisine gönderdiği koalisyon teklifindeki Kürtlerle ilgili maddeyi hatırlatması üzerine ikili arasında tartışma çıktı.

 

kavga-003.jpg

 

Gazeteci İsmail Saymaz'ın gündeme getirdiği Kürtlerle ilgili maddenin ayrılıkçı olmadığı aksine bütünleştirici bir teklif olduğunu söyleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bazı konularda geçmişte hata yaptığını ancak bu hatadan döndüklerini söyledi.

AK Partinin geçmişte bugün de CHP'nin aynı hatayı tekrarladığını söyleyen Perinçek, Saymaz'ı provokatörlükle suçladı. Saymaz gibi isimlerin televizyonlara çıkarılmaması gerektiğini söylemesi üzerine müdahale moderatör Ercan Gürses'ten geldi. Gürses, Perinçek'e bu şekilde ithamlarda bulunmaması gerektiğini söyledi.

 

PERİNÇEK ÇİLEDEN ÇIKTI: BUNDAN SONRA BÖYLE

 

Gürses'in bu sözleri Perinçek'i bir kez daha çileden çıkardı. "Bundan sonra böyle" diyerek Gürses'e sert sözlerle yüklenen Perinçek, Ermeni sorununu bitiren isim olduğunu, bugüne kadar böyle mücadele eden herhangi bir siyasi oluşumun bulunmadığını ileri sürdü.

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.