Doğu Perinçek'i ciddiye almam

Doğu Perinçek'i ciddiye almam

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Doğu Perinçek'in Cemaat ile ilgili sözleri soruldu.

Bülent Arınç, "Doğu Perinçek'in sözlerini bana yorumlatmaya kalkıyorsunuz. Doğrusu yakıştırmadım. Ben Doğu Perinçek'in ne söylediğini ne anlamda söylediğini ciddiye alan bunun üzerinde söz söyleyecek bir insan değilim. Henüz içeriden yeni çıktı. Ama bu yaşına kadar geldiği süre içerisinde Türkiye'de ne yaptığını neyle meşgul olduğunu çok iyi biliyorum. Onun sözü bizim için hiçbir zaman delil yada hüccet noktasında değildir. Bana bu soruyu keşke sormasaydınız." dedi.


SAYIN GÜLEN'LE İLGİLİ HÜKÜMETİN BİR TALEBİ YOK

 

Arınç'a ABD'nin Ankara Büyükelçisi'nin açıklamaları hatırlatılarak, "Gülen'in iadesi yönünde hükümetten resmi talep oldu mu?" şeklinde bir soru yöneltildi. "ABD elçisinin bugünkü röportajında bizden Gülen'in iadesini istediler şeklinde bir açıklaması mı var? Ben de okudum da sizin söylediğiniz gibi bir cümleye rastlayamadım. Bu mealde bir açıklama yok. Bir büyükelçi bunu da söylemez. ABD büyükelçisi çok akıllı bir insandır. Ülkesini de gayet iyi temsil ediyor. Bazı düşüncelerine katılmasak da nihayet bir büyükelçinin her konuda, bildiği konuda bir şey söylediğini düşünebiliriz. Bugün Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Şahin beye bir TV kanalında bu soru soruldu. O da çok güzel cevaplar verdi. O cevapları tekrarlamış olayım. Sayın Gülen'le ilgili olarak Türkiye'den hükümetin böyle bir talepte şu an için bulunmadığını, ben şahsen biliyorum. Ama ABD büyükelçisi bunu söylemişse bunu ayrıca inceleyeceğim. O çok uzun röportajında ben doğrusu böyle bir cümleye rastlamadım." ifadelerini kullandı.


TÜRK OKULLARININ KAPATILMASI

 

Arınç'a ayrıca hükümetin, yurtdışındaki Türk okulları kapatma girişimleri hatırlatılarak, buna yönelik gerekçeleri ve şahsi düşünceleri soruldu. Başbakan Yardımcısı Arınç, ilk olarak şahsi düşünceleri konusunda "Kişisel olarak yorumumu söylemeyeceğim. Bunun cevabını vermeyeceğim. Çünkü iç tüzükte 'İstişare amaçlı soru sorulmaz' diyor. Benim bu konulardaki görüşümü çok iyi biliyorlar ama istismar ediyorlar. Bir hukuk varsa bu hukukun istismar edilmemesi lazım ama ellerinden gelen bütün kötülükleri yapanlar sonra da bir soru sorup bize başka şeyleri tasdik ettirmeye çalışıyorlar. Artık bu işleri birazcık öğrendik. Önce iyi niyetli ve samimi olacaklar. Yaptıklarından dolayı nadim olacaklar ve yanlışlıkları düzeltme imkanını kendilerine tanımamızı isteyecekler. Yoksa her gün ateşe benzin döker gibi bu işlerde hükumeti suçlamaya devam edenlerin 'Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?'… Sevgili arkadaşlarım sorulmasa daha iyidir." dedi. 


RİSALELERİN BASIMININ DURDURULMASI

 

Bülent Arınç'a basın toplantısında son olarak şu soru yöneltildi: "Sayın Başbakan Erdoğan Diyanet İşleri Başkanlığının Bediüzzaman Said Nursiye ait İşaretül İcaz eserini bastıracağını açıklamıştı. Ayrıca seçim sürecinde bazı mitinglerde bediüzzamana ait sözleri kullanmıştı. Ancak bugün yansıyan bir haber var. Kitabı basan yayınevleri risalelerin basımının fiilen durdurulduğunu, 15 gündür basım izni alamadıklarını açıklayarak, bandrol verilmemesi halinde ise bunun sansür ve yasaklama olacağını iddia ettiler. Bu konuda bizimle paylaşabileceğiniz bir bilgi var mı?


Arınç, cevaben "Konuyu bilmiyorum. Ama böyle bir sorun varsa yargıya, bakanlığa başvursunlar. İşaret'ül İcaz kitabının basıldığını bir nüshasının bende olduğunu biliyorum. Kürtçe Türkçe sözlük 10 bin sayıyla ilk defa basıldı. Ne söylediysek yapıyoruz." değerlendirmesi yaptı.Bülent Arınç, "Doğu Perinçek'in sözlerini bana yorumlatmaya kalkıyorsunuz. Doğrusu yakıştırmadım. Ben Doğu Perinçek'in ne söylediğini ne anlamda söylediğini ciddiye alan bunun üzerinde söz söyleyecek bir insan değilim. Henüz içeriden yeni çıktı. Ama bu yaşına kadar geldiği süre içerisinde Türkiye'de ne yaptığını neyle meşgul olduğunu çok iyi biliyorum. Onun sözü bizim için hiçbir zaman delil yada hüccet noktasında değildir. Bana bu soruyu keşke sormasaydınız." dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.