Doğu Perinçek'ten Cihat Yaycı açıklaması: İstifa etmek firar etmektir

Doğu Perinçek'ten Cihat Yaycı açıklaması: İstifa etmek firar etmektir

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifasını değerlendirdi. Perinçek: "Savaşta istifa etmek olmaz" diyerek tepki gösterdi.

Habertürk yayınına katılan Perinçek, bugün gündeme bomba gibi düşen Yaycı'nın istifasını değerlendirdi.
 

Perinçek Yaycı'nın değerli bir komutan olduğunu vurgularken istifasını şu sözlerle eleştirdi: "Savaşta istifa olmaz. Doğu Akdeniz'de ve Kıbrıs'ta Amerika, İsrail alehimize nemesis tatbikatları yapıyorlar. Namlularını Türkiye'ye çevirmişler. Bu savaş tehdidi koşullarında Türk ordusu hem içeride hem güney sınırlarımızda teröre karşı savaşırken istifa olmaz. Turgut Reis gemisinde Bahriyeli Recep istifa edebiliyor mu? Asker istifa edebiliyor mu? Her hangi bir Mehmet'imiz, Hasan'ımız, Hüseyin'imiz istifa edebiliyor mu? Komutanların da savaş koşullarında silahını bırakıp keneara çekilmeleri bizim askerlik geleneklerimize hiçbir şekilde uygun değildir. Hele deniz kuvvetlerimizin ciddi tehditlere karşı karşıya olduğu bu günlerde hiçbir şekilde doğru değildir. 

ATATÜRK ÖRNEĞİ VERDİ

Perinçek sözlerine Mustafa Kemal Atatürk örneği vererek devam etti: "Bakın Mustafa Kemal Atatürk Sofya'da ateşe militer oldu. Koskoca asker komutan ateşe militer olur mu? Gitti istifa etmedi. Savaş başladığında 'ön cephede olmak istiyorum. Bana görev verin' dedi. Onu Hayrabolu'da kol ordu komutanı yaptılar. Gitti kol ordusunda tek bir asker yok. İstifa etti mi? Sonra Çanakkale Savaşı'nda onu yedek kuvvetlerin komutanı yaptılar. İstifa etti mi? İstifa etseydi Atatürk olamazdı zaten. Bu savaş koşullarında 'ben görevimi beğenmedim' demek... Ki askerin görev beğenmeme hakkı yoktur. 

"İSTİFA ETMEK FİRAR ETMEKTİR"

Perinçek Yaycı'nın istifa ederek firar ettiğini şu sözlerle vurguladı: "Kendisi çok değerli bir komutan ama istifa etmesi bizim ordu ve askerlik geleneklerimize uymaz. İstifa etmek askerden firar etmek demektir ve bu çok yanlıştır. Cihat paşa firar etmiştir.''

 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.