Doğu Perinçek'ten kadın cinayetleri hakkında açıklama

Doğu Perinçek'ten kadın cinayetleri hakkında açıklama

Türkiye'yi sarsan Pınar Gültekin cinayetinin ardından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kadınlara karşı işlenen suçlarda yasaların önemli olduğunu ancak meselenin yalnızca cezalarla çözülemeyeceğini söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da Türkiye’nin Çıkış Yolu programında Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur ve Aydınlık.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Tevfik Kadan’ın sorularını yanıtladı. Perinçek kadınıyla erkeğiyle bütün toplumu kurtaracak kökten çözümlerin uygulanmasını savundu: Mselenin yalnızca cezalarla çözülemeyeceğini görmemiz gerekir. Kadın cinayetleri, kadına şiddet ve kadına karşı her türlü eşitsizliğin binlerce yıllık geçmişi ve sınıfsal, ideolojik kökleri var."

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞAM TARZI DAYATIYOR

Perinçek, kadın cinayetlerine karşı güvence olarak yansıtılan İstanbul Sözleşmesi’ni eleştirdi: "İstanbul Sözleşmesi’ni çok iyi inceledim. İstanbul Sözleşmesi’nde, Türk Medeni Kanunu, Ceza Kanunu, 6284 sayılı kanunumuzdaki kadını koruyan maddelerden ileri olan hiçbir şey yok. Aksine bu sözleşme, bize bir yaşam tarzı dayatıyor. Batı merkezlerinde çürümüş, yozlaşmış yaşam tarzı. Aile kurumunun çözüldüğü, eşcinsellik gibi ilişkilerin normalleştirildiği bir modele bizim de uyum sağlamamız isteniyor. Kökleri köleci-feodal toplumda olan, kadını aşağılayan ve kafese kapatan eşcinsellik kültürünün savunulması var." Ayrıca Perinçek İstanbul sözleşmesi için Türkiye’nin egemenlik haklarından da ödün verdiğini sözleşmeyi savunmayı da Tanzimatçılık olarak niteledi.

 

AZERBAYCAN – ERMENİSTAN ÇATIŞMASI

Azerbaycan- Ermenistan arasındaki olaylara ilişkin görüşlerini de paylaşan Perinçek, Türkiye’nin dört cephede birden çatışmaya zorlandığını ifade etti: “Güneyde savaş içindeyiz, Suriye ve Irak’ta PKK’ya karşı silahlı mücadelemiz var. Doğu Akdeniz’de ve Ege’de namlular birbirine çevrilmiş. Libya’da mücadele çetinleşiyor. Karadeniz’de ABD’nin Ukrayna üzerinden Türk Akımını engellemek için zorladığı bir cephe var. Şimdi Kafkasya’da da yeni bir cephe oluşuyor. Türkiye Azerbaycan’da şehit verilmesini izleyemez. Azerbaycan ve Türkiye arasına Ermenistan’ın kama gibi girmesini engellememiz gerekiyor. Ermenistan Türklere  nasıl saldırıyor? Nereden alıyor bu cesareti? Şüphesiz ABD’den. Paşinyan hükümeti Amerikancı. Türkiye burada Rusya ve Ermenistan arasındaki çelişkileri de değerlendirerek, Moskova ile anlaşabilir. Türkiye müdahaleci bir politika izlemeli. Vatan Partisi bu nedenle Karadeniz-Akdeniz Dostluk ve Barış Planı’nı oluşturdu ve bu planı bölge ülkelerine kabul ettirmeye başladı. Planda Rusya’nın hem KKTC’yi tanıması hem de Azerbaycan’da ağırlığını bizim tarafımıza koyması, karşılığında da Türkiye’nin Kırım’ı Rus toprağı olduğunu kabul etmesi ve Abhazya’yı tanıması var. Abhazya Cumhuriyeti’nin bu planı bütünüyle kabul etmiş olması da çok önemli”

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.