Doktor hastayı ameliyathaneden kovdu

Doktor hastayı ameliyathaneden kovdu

Apandist teşhisi konularak saatlerce ameliyat olmak için bekletildikten sonra hasta, kocasının tepki göstermesi üzerine kadın doktor tarafından hastaneden kovulduğu iddia edildi

Adana'da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen ve apandist teşhisi konularak saatlerce ameliyat olmak için bekletildikten sonra hasta, kocasının tepki göstermesi üzerine kadın doktor tarafından hastaneden kovulduğu iddia edildi. Hasta kadın ise, sedye ile götürüldüğü 500 metre ilerideki hastaneye yatırıldı.


Edinilen bilgiye göre, 3 çocuk annesi Cariye Mercan (28) dün sabah saat 07:30'da şiddetli karın ağrısı ile uyandı. Cariye Mercan, eşi İlyas Mercan (37) tarafından Adana Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Burada yapılan tetkikler sonucunda hastaya apandist teşhisi konuldu. Bunun üzerine Genel Cerraha çıkartılarak ameliyat sırasına alındı. İddiaya göre, sabah saat 08:00'da gelen hasta saat 16:00 olmasına rağmen bir türlü ameliyata alınmadı. Sedyede ameliyathanenin önünde bekletildi. Bir ara hasta kadın ameliyathaneye alındı ancak sırası gelmediği için geri çıkartıldı. Bu duruma kocası İlyas Mercan tepki gösterdi. Bir süre sonra ise kadın ameliyat edilmek üzere doktor tarafından ameliyathaneye alındı. Ancak Mercan doktora, "Bu saate kadar neden ameliyat etmediniz, eşim burada sabahtan beri perişan oldu" diye bağırdı. Bunun üzerine doktor sinirlenerek, "Sen bana bağıramazsın, sesini yükseltemezsin hastanı ameliyat etmiyorum git nerede ameliyat ettiriyorsan ettir" diyerek hastaneden kovdu.

Bunun üzerine hasta kadın sedye ile birlikte ameliyat kıyafetleriyle hastanenin dışına çıkartıldı. Hasta yakınları ambulans istedi ancak ambulansta verilmedi. Bunun üzerine hasta yakınları kadını sedye ile Adana Devlet Hastanesi'nin yaklaşık 500 metre ilerisindeki Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yolda sedye ile vatandaşların şaşkın bakışları arasında götürülen Cariye Mercan, "Allah'ım ölüyorum, dayanamıyorum ben" diyerek yarı baygın şekilde hastaneye getirilerek acil servisten içeri alındı.

Bu durum bir süre sonra Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a iletildi. Vali Coş, hemen il sağlık müdürlüğüne talimat vererek hasta için ne gerekiyorsa yapılasını istedi. Coş'un talimatıyla hastanede kadının tetkikleri yapıldı. Ancak ilk etapta Adana Devlet Hastanesi gibi hastaya apandist teşhisi konmadı. Kontrol altına alınan hastanın tetkik sonuçları beklenirken kist olduğundan şüpheleniliyor. Sonuçlara göre gerekli cerrahi müdahalenin yapılacağı öğrenildi.

"EŞİMİ AMELİYAT KIYAFETİYLE SOKAĞA ATTILAR"

İlyas Mercan, sadece yüksek sesle konuştuğu için doktorun kendilerini kovduğunu söyleyerek, "Defalarca özür diledim ama yine de bizi kovdular. Kesinlikle yanlış kelime söylemedim. Apandist dediler acil dediler, patladı patlayacak dediler, öğlenden beri bekliyoruz. Bir türlü ameliyata alınmayınca bende sesimi yükselttim. Doktor sen yüksek sesle konuştun senin özründe geçerli değil ne halin varsa gör dedi. Ameliyata girmişti ameliyathaneden geri çıkardı. Şu anda üzerinde kıyafetler de zaten ameliyat kıyafeti. Doktoru her yere şikayet edeceğim, sadece savcılık değil Başbakanlığa bile şikayette bulunacağım. Benim eşimin hayatı söz konusu. Ben bu şekilde muamele gördüm başkası görmesin. Ben sedye ile hastamı başka hastaneye taşıdım. Defalarca ambulansı aradım geldi. Hasta hastanede olduğu için hastanenin ambulansı araması gerekiyormuş onlarda aramadı" dedi.

İddialar üzerine hastane basın mensuplarını valiliğe yönlendirirken, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise hiçbir hastanın özellikle acil bir hastanın bu muameleyi hak etmediğini belirterek, "Konu hakkında acilen inceleme başlatıldı. Vatandaşların iddiaları araştırılıyor doğru ise doktor hakkında idari soruşturma başlatılacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.