Doktordan korkutan açıklama: Türkiye'de de vaka sayısı 1 milyon

Doktordan korkutan açıklama: Türkiye'de de vaka sayısı 1 milyon

Salgının ilk bir aylık sürecini değerlendiren Dr. Serdar Savaş, Türkiye’de vaka sayısının şu anda 650 bin ile 1 milyon aralığında olduğunu iddia etti. Savaş'ın bu açıklaması paniğe yol açtı.

Dünyayı sarsan koronavirüs salgınının ülkemizdeki ilk 1 ayını değerlendiren ‘Toplum Sağlığı Genombilim’ alanının kurucularından Gentest Enstitüsü Direktörü Dr. Serdar Savaş vatandaşları resmi bir kaynak göstermeden kehanet gibi açıklamalar yaparak paniğe ve korkuya sevk etti. 

"ŞU AN ENFEKTE OLAN 1 MİLYON KİŞİ VAR"

Savaş: "Alınan önlemlerin bir çoğunun doğru olduğunu ancak bazılarında geç kalındığını vurgulayan Savaş, “Şu an ülkemizde koronavirüs (SARS-CoV-2) ile enfekte olan 650 bin-1 milyon arasında kişi var, sağlık sistemimizin kapasitesinin aşılmasından endişe ediyorum. Bu yıl İstanbul’da, geçtiğimiz yıl Mart ve Nisan aylarına göre ölümlerde ciddi oranda artış var, bu rakamın ancak yarısı resmi olarak açıklanan Covid-19 vakalarına bağlı ölümlerle açıklanabilir” dedi.

GEÇ KALDIK

Açıklamalarıyla paniğe yol açan Savaş: “Şu anda günde 30 bin test yapıyoruz, bu çok güzel bir haber, ama Türkiye’nin ilk vakasını tespit ettiği andan itibaren günde 20-30 bin test yapması gerekirdi, böyle bir kapasitesi vardı. Test sayılarını bu rakamlara çıkarmak için üç hafta zaman kaybedildi. Bunun teknik bir nedeni yoktu. Bu durum karar alma mekanizmalarının yavaşlığından kaynaklanan bir gecikmeydi” dedi. 

KEHANETTE BULUNDU: BİR MİLYONA YAKIN KORANA VAKASI VAR

Hiçbir resmi kaynak göstermeyen Savaş Türkiye'de vaka sayısının 1 milyona yakın olduğunu şu sözlerle bildirdi: “ Şu anda ülkemizde bir milyona yakın insana koronavirüsü bulaşmış olduğunu hesap ediyorum. Salgın yönetimi bu şekilde devam ederken sürveyansla sonuç alma imkanımız çok azalmıştır” dedi.

 

İŞTE TÜRKİYE'DEKİ GERÇEK RESMİ RAKAMLAR 

Sağlık Bakanlığından, 19 Nisan 2020 tarihi için son 24 saatte 3977 kişiye Kovid-19 tanısı konulduğu, 127 kişinin hayatını kaybettiği, toplam vaka sayısı 86 bin 306, can kaybının 2017, toplam iyileşen kişi sayısının ise 11 bin 976 olduğu açıklandı.


 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.