Doktorlar sahnede

Doktorlar sahnede

‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’na özel düzenlenen etkinlikte doktorlar, katılımcılara önce her yönüyle meme kanseri hakkında bilgi aktardı, sonra da sevilen şarkılardan oluşan bir konser verdi

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü ve yaklaşık her 10 kadından birinin hayatının bir döneminde kapısını çalıyor. Ancak rakamlara bakıp umutsuzluğa kapılmamak gerekiyor. Çünkü erken tanı konulduğunda meme kanseri hastaları tedavi olup sağlıklarına kavuşabiliyor. Özellikle meme kanserinin moleküler yapısının çözümlenmesiyle birlikte geliştirilen hedefe yönelik tedaviler, akıllı ilaçlar ve hormon tedavilerindeki yaklaşımlar tedavi başarısını önemli oranda artırıyor.  Bu nedenle uzmanlar her fırsatta meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekiyor.

Acıbadem Maslak Hastanesi ve kadın kanserleri alanında faaliyet gösteren Pembe İzler Derneği’nin birlikte düzenledikleri “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı”na özel söyleşide, ‘meme kanserinin tedavisindeki son gelişmeler’ anlatıldı. Gazeteci Balçiçek İlter’in moderatörlüğünü yaptığı söyleşide hekimler ve hastalar düşüncelerini paylaştılar. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Demir, Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gül Esen İçten, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Nuran Beşe, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Vildan Çerçi ve Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. İrem Yaluğ Ulubil, konuşmalarının ardından hastaların sorularını yanıtladı.

 Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gül Esen İçten “Ülkemizde yaygın meme kanseri taraması olmadığı ve kadınlar ancak kendi istekleriyle taramaya gittiği için, düzenli kontrollerini yaptıranlarınki erken saptanıyor ama genel olarak ülkemizde erken yakalayamıyoruz. Pek çok kişi de ele gelen kitle olsa bile korku nedeniyle hekime görünmüyor. Oysa ne kadar erken başvurulsa, o kadar az badireyle hastalığı atlatmak mümkün olabilir” diyor

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras da Türkiye’nin meme kanseri tedavisinde dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu belirtirken, günümüzde meme kaybını önlemenin de mümkün olduğunu söyledi. “Ailede kanser öyküsü yoksa 30 yaşından sonra düzenli hekim kontrolü, 40 yaşından itibaren düzenli mamografi şart” dedi. 

Söyleşinin ardından Prof. Dr. Gökhan Demir’in de yer aldığı hekimlerden oluşan Merdiven Altı Grubu katılımcılara mini konser verdi. Kimi zaman 70’li yılların hafızamızdan silinmeyen şarkıları, kimi zaman rock rüzgarı estiren hekimler, unutulmaz şarkıları bu kez meme kanserine karşı çalıp söylerken, katılımcılar da kendilerine eşlik etti. Müzisyen hekimlerin mini konseri izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

 

Siyasetcafe.com

 

1509087940_img_0124.jpg

 

1509087940_img_0137.jpg

 

1509087940_img_0202.jpg

 

1509087940_img_0377.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.