Dolar fiyatları rekor tazeledi

Dolar fiyatları rekor tazeledi

Dolar fiyatları 3.9480 seviyesini görerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma günü TCMB'ye yönelik sert açıklamalarının yarattığı endişelerle 3.9480’e kadar yükselen dolar/TL haftaya düşüşle başlasa da yön yeniden yukarı döndü.

Merkez Bankası'nın, reel sektörün artan kur riskinin yönetilmesi amacıyla başladığı "TL uzlaşmalı vadeli döviz işlemleri" çerçevesinde düzenlediği ihalelerde üç ay sonrasının dolar kuru 4.0 lirayı geçti. Dolar böylece 12 Ocak'tan bu yana en yükseği gördü.

Merkez Bankası'nın üç TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde, bir ay vadede kabul edilen ortalama kur 3.9452 lirayı, üç ay vadede 4.0223 lirayı ve altı ay vadede 4.1363 lirayı buldu.

Merkez Bankası'nın söz konusu ihalelerinde, bir ay vadede 150, üç ay ve altı ay vadede 100'er milyon dolar olmak üzere toplam 350 milyar dolarlık TL uzlaşmalı vadeli döviz satımı yapıldı.

Analistler, yeni haftanın ikinci gününde veri takviminin zayıf olduğunu belirterek, dünya genelindeki siyasi gelişmelerin takip edileceğini bildirdi. Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,8250 ve 3,8500 seviyelerinin destek, 3,90 ve 3,94 seviyelerinin direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.