Dolar son 4 ayın en düşük seviyesinde!

Dolar son 4 ayın en düşük seviyesinde!

Dün 7,34 ile eylülden bu yana en düşük seviyesini gören dolar/TL, bugüne düşüşle başladı ve 7,33 liradan işlem görmeye devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevden alınmasından sonra yerine getirilen Naci Ağbal'ın nasıl bir politika izleyeceği vatandaşlar arasında merak konusu olurken, aynı dönemde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın beklenmedik istifası ekonomideki tartışmaları alevlendirmişti.

Albayrak'ın istifasından sonra göreve Lütfi Elvan getirilirken, bu süreçten sonra TL dolar karşısında yüzde 15 değer kazandı.

Dün 7,34 ile eylülden bu yana en düşük seviyesini gören dolar/TL, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,7 azalışla 7,39'dan tamamladı. Dolar/TL, bugüne düşüşle başlamasının ardından an itibariyle 7,33 liradan işlem görüyor.

 

EURO VE STERLİN NE KADAR?

 

Euro/TL, dün analistlerin önemli destek olarak nitelendirdikleri 9'un altını test etmesinin ardından şu dakikalarda 9 liradan satılıyor. Sterlin/TL de 9,96'dan alıcı buluyor.

 

PİYASALAR GÜNDEME ODAKLANDI

 

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ABD'de açıklanacak verilerin yanı sıra İngiltere'de ticaret anlaşmaları ve ABD'de teşvik paketi ile ilgili gelişmelerin takip edileceğini belirterek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve aşısına yönelik haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu aktardı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.