Dolar yükseldi, borsa düştü: Merkez Bankası Başkanı'ndan açıklama

Dolar yükseldi, borsa düştü: Merkez Bankası Başkanı'ndan açıklama

Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu, kamuoyuyla bir mesaj paylaştı.

 

Yeni TCMB Başkanı Kavcıoğlu, kamuoyuyla paylaştığı mesajında, ülke ekonomisini kalkındırma, şeffaflık ve öngörülebilirlik vurgusu yaptı.

BİR MESAJ DAHA YAYINLADI!

 

"Önümüzdeki dönemde büyük bir özveriyle, yatırım, üretim ihracat ve istihdamı artırıcı sürdürülebilir büyüme için gerekli koşulların oluşturulmasına katkı sağlayacağız" diyen Kavcıoğlu, "Şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkesiyle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

'Şeffaflık ilkesiyle çalışacağız'


Kavcıoğlu, şöyle devam etti: 

"Enflasyonda kalıcı düşüş hedefiyle şeffaflık ve öngürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Görevimizi tüm paydaşlarla iletişim kaynaklarını etkin tutarak yürütmeye devam edeceğiz. Ekonomimiz güçlü temeller üzerinde yükselecek. Yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı artırıcı sürdürülebilir büyüme için gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacağız. Önümüzdeki dönemde hep birlikte büyük bir özveri ile yatırım üretim ihracat ve istihdamı artırıcı Sürdürülebilir büyüme için gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacağız. Makro ekonomik istikrarı pekiştirerek ekonomimizin güçlü temeller üzerinde yükselmeye devam edeceğine inancım tamdır"

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.