Dolarda kritik 12 Ekim kehaneti!

Dolarda kritik 12 Ekim kehaneti!

Türk Lirası son 1 haftadır dolar karşısında değer kazanmaya başladı. Uzmanlardan ise çok önemli döviz uyarısı geldi. İşte ayrıntılar;

Dolar 6 liranın altına inerken dolar almak isteyenlere uzmanlardan uyarı yapıldı ve 12 Ekim'den sonra doların daha da düşeceği ileri sürüldü.

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, Bloomberg HT'deki canlı yayında dolar kuru ve Türk Lirasına ilişkin bomba değerlendirmelerde bulundu. Matys, TL’nin son dönemde en iyi performans gösteren gelişen para birimi olduğunu söyleyerek doların daha da düşeceğine ifade etti etti. Matys bunun için 12 Ekim tarihini işaret etti.

12 EKİM'DE NE VAR?

ABD ile Türkiye ilişkilerinin gerilmesine sebep olan ve dolar kurunun fırlamasında etkili olan Papaz Brunson davası bu tarihte görülecek. ABD'den gelen son açıklamalar Brunson'un 12 Ekim'deki duruşmada serbest bırakılacağı yönünde olmuştu.

DOLAR 12 EKİM'DE BU RAKAMA İNEBİLİR!

Bir son dakika sürprizi olmaz da rahip 12 Ekim'deki duruşmada serbest bırakılırsa bu dolara da hatırı sayılır bir düşüş yaşatacak. Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys'nin tahmini kurun 5.69-5.70 seviyelerine inebileceği yönünde.

TÜRK LİRASI DEĞER KAZANIYOR

Piyasalarda iyimserlik havası olduğunu belirten Piotr Matys "Bu istikrarın en önemli kaynağı alınan önlemler. Merkez Bankası faizleri artırdı, Yeni Ekonomi Programı açıklandı. Bunlar da yeniden dengelenme sağladı. Artan bir iyimserlik havası var" şeklinde konuştu.

ENFLASYON NE KADAR OLUR?

Enflasyon beklentilerini de paylaşan Matys Eylül ayı enflasyonunun hızlanarak %20'leri geçebileceğini, beklentinin üzerindeki rakamların Türk varlıkları üzerinde etkili olacağını belirtti. Matys "Yüzde25 veya daha yüksek rakam çıkmazsa Türk Lirası kısmen istikrarlı seyrini sürdürebilir" dedi.

Türk Lirası son dönemde en iyi performans gösteren gelişen para birimi oldu. Gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısında son 1 haftalık performansı şöyle:

dolarrrr.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.