Doların durumu ne olacak? Eğer kriz olmazsa...

Doların durumu ne olacak? Eğer kriz olmazsa...

Kulislerde dolardaki gevşemenin süreceği söylenirken, Uluslararası bir kriz patlak vermediği sürece doların düşmesi bekleniyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Dolar ne olur, ekonomide tepeyi aştık mı?" başlıklı yazısında "Dolardaki gevşemenin süreceği söyleniyor. Uluslararası bir kriz patlak vermediği sürece doların düşmesi bekleniyor." dedi.

İşte Selvi'nin yazısı:

Şimdi gelelim herkesin merakla beklediği sorunun yanıtına. Yok yok, “Ne olacak bu memleketin hali?”demeyeceğim. Ama “Ne olacak bu doların durumu?” diye soracağım.

Biz CHP’deki tespit sürecini izlerken ABD’de FED genişleme kararı aldı. Peki bu bizi nasıl etkileyecek, dolar ne olacak? Merkez Bankası’nın FED’in kararını ve devamında beklenen değişimleri dikkatli bir şekilde izlediği söyleniyor.

Bir süredir faiz artışı yapan FED, frene bastı. Bundan sonra genişleme yönünde yumuşak bir geçiş döneminin yaşanması bekleniyor. Peki bu bizi nasıl etkileyecek? Bir siyasi kulis yazarından iddialı bir ekonomi tahmini demezseniz, FED’in faiz indirimi dahi yapabileceği söyleniyor. Bu durumda dolardaki gevşemenin süreceği söyleniyor. Uluslararası bir kriz patlak vermediği sürece doların düşmesi bekleniyor.

Bu durumda bizde de Merkez Bankası bir faiz indirimine gider mi? Merkez Bankası’nın önceliğinin öngörülebilirliği korumak olduğunun altı çiziliyor. Güvenilir ve öngörülebilir olmak önemli. “Merkez Bankası fırsat penceresi açar” deniliyor. Bunu bir faiz indirim sinyali olarak görmek mümkün mü? Tabii bir de madalyonun öteki yüzü var. Hükümetin de açılan o pencereyi iyi değerlendirmesi gerekiyor.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum