Dolar/TL’de son durum?

Dolar/TL’de son durum?

Dolar kuru, 2017 yılının son haftasına 3.8058 ile başlayarak, 7 haftanın en düşük seviyesini gördü. Uzmanlar, TL'deki değerlenmeyi piyasalardaki tatil havasına bağladı.

Yıl sonuna yaklaşırken azalan yeni pozisyon alma iştahı ve zayıf veri akışından destek bulan Türk Lirası, dolar karşısında aşağı yönlü yatay bir seyir izledi. Geçtiğimiz hafta genelde 3.81-3.83 dar bandında hareket eden dolar kuru, yılın son haftasının açılışında 3.8058 ile 3 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Dolar/TL saat 11:58'de 3.8183'den işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.5379 ve sterlin/TL 5.1104 seviyesinde yer aldı.

TL'deki değerlenmenin piyasalardaki tatil havasından kaynaklandığını belirten uzmanlar, hafta boyunca yatay seyrin sürmesini bekliyorlar. ABD'de devam eden Zarrab-Atilla davasının yeni yıla kalması ve TL'nin seyrini etkilemesi muhtemel bir veri akışının olmaması bu beklentiyi destekliyor.

-BU HAFTAKİ GÜNDEM?-

Piyasalar içeride salı günü açıklanacak reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranlarını takip edecek. Perşembe günü ekonomik güven endeksi, cuma da dış ticaret dengesi açıklanacak.

Dışarıda ABD ağırlıklı bir gündem var. Salı, çarşamba, perşembe günleri sırasıyla tüketici güven endeksi, bekleyen konut satışları ve işsizlik maaş başvuruları açıklanacak. Cuma günü ise Almanya TÜFE piyasaların odağında olacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.